Fællesklangs historie

Fællesklang var et initiativ, der startede første gang i Aarhus tilbage i 2014 - se her hele korets historie og højdepunkter!

Scroll

Fællesklangs udvikling

Fællesklang blev udviklet i 2014 i Aarhus af korleder Karen Louise Krogsgaard som et personligt projekt, men blev hurtigt spredt til resten af landet efter en eksplosiv tilstrømning af sangere.

Korene blev i 2018 en del af KFUM og KFUK (undtagen Fællesklang Aarhus). Det betyder, at Fællesklang nu er et af Danmarks største ungdomskor med over 450 sangere på landsplan - og samtidig en del af verdens største ungdomsbevægelse YMCA!

2013

En idé opstår

En lille spontan idé om et uforpligtende søndagskor bliver delt de sene nattetimer på KFUM og KFUK’s Kursus13. Karen Louise Krogsgaard brainstormer senere på et navn, og lander på: Fællesklang. Det ligger da egentlig meget godt i munden og indbefatter samtidig den vigtigste tanke med koret, nemlig at der skal være vægt på fællesskabet.

2014

Så er det nu

Karen håber forinden på 15-20 sangere, men da folk ankommer, strømmer det ind. 43 glade unge i alt, og de fleste er helt nye ansigter. På trods af minimal korledererfaring og knaldrøde korlederkinder er folk vilde med konceptet.

2015

Fra drop in til fast kordag

Sangernes glæde for koret gør, at konceptet udvikler sig fra et åbent drop in-kor hver anden søndag til et mere fast kor, der mødes på ugentlig basis. Der er et fast fremmøde på over 50 sangere hver gang, og koret har haft de første koncerter. Karen Louise Krogsgaard har efterhånden ikke hænder nok til at stå for alle praktiske opgaver alene, så hun nedsætter et korudvalg.

2017

Et søsterkor opstår

Fællesklang er nu et af de største ungdomskor i Aarhus på over 100 sangere og har fået endnu en korleder. Koret udvikler deres egen bestyrelse, så koret kan fortsætte, da Karen Louise Krogsgaard flytter til Odense. I efteråret får KFUM og KFUK i Odense besøg af to udviklingskonsulenter, der får foreningen til at tænke i nye aktiviteter ved kampagnen #VivilOdense. Foreningen viser interesse for ideen om et ‘søsterkor’ til det eksisterende Fællesklang-kor i Århus. Der bliver holdt et par møder, og wupti, så er det ude på de sociale medier, det nye Fællesklang Odense.

2018

130 fremmødte til nyt kor

Det er vanvittigt. Første koraften i Odense i KFUM og KFUK-regi med over 130 fremmødte sangere. Alle er blæst fuldstændig bagover over opbakningen. Det viser sig, at der tydeligvis er et behov blandt unge for sådan et sangfællesskab, hvor man bare kan komme, som man er.

Koret vokser..

Fællesklang Odense synger til gudstjenesten på KFUM og KFUK’s Landsmøde og inspirerer både KFUM og KFUK i Aalborg og KFUM og KFUK i København til at starte et kor i deres by. Karen bliver ansat nogle timer på landsplan til at hjælpe dem i gang og opretter et netværk for landets korledere og korudvalg.

2021

400 sangere på landsplan

Trods post-corona skyder flere kor nu frem. KFUM og KFUK i Vejle og KFUM og KFUK i Esbjerg kommer med på Fællesklang-landkortet, så koret på landsplan nu bliver et af Danmarks største på over 400 sangere.

2022

Synger på TV2

Fællesklang bliver headhuntet til at synge med på landsdækkende tv i primetime, da kunstneren Soleima inviterer Fællesklang Odense i programmet ‘Toppen af Poppen’, fordi hun mener, at Fællesklang har en helt særlig energi. Sangerne får endda selveste Martin Brygmann-stjernen til at fælde en tåre, fordi han blev rørt over deres optræden.

2023

Flere nye kor på vej

De næste Fællesklang-kor er på vej. Inden længe åbner Fællesklang i KFUM og KFUK i Horsens, og til sommer etableres endnu et Fællesklang i Aarhus i KFUM og KFUK på Frederiksbjerg. Og hvem ved, måske også i den by, du bor i? Alle har vel lov at drømme.