Rejser

Taizé – meningsfyldt efterårsferie

Kom med og oplev ro, spiritualitet og eftertanke i Bourgogne, Frankrig, når vi sætter kursen mod det økumeniske klosterfællesskab i Taizé i efterårsferien

Dato og tidspunkt fredag 11. oktober 2024 kl. 16:45 -
søndag 20. oktober 2024 kl. 12:00
StedCommunauté de Taizé, 6 rue des Pendaines, 71250 TAIZÉ, France.
TILMELDINGSFRIST torsdag 05. september 2024 Kl. 23:00

En uge i Taizé kan give en særlig ro helt ned i maven, fordi dagens aktiviteter sættes ned i tempo, så der bliver fokus på det man netop er i gang med uden stress over det næste, der skal ske. Taizé kan virke som et slags forstørrelsesglas for, hvad der i virkeligheden er vigtigt og meningen med livet.

Taizé er et klosterfællesskab i Frankrig, som drives af omkring 100 brødre, der kommer fra både katolske, protestantiske og ortodokse kirker. Desuden drives klosteret af et større antal unge frivillige, der ligesom brødrene, kommer fra forskellige steder i verden. Taizé er hvert år rejsemål for flere tusinde internationale gæster, som får lov til at indgå i hverdagen i klosteret. Taizé gør indtryk og giver et nyt perspektiv på hverdagen!

En typisk dag i Taizé er bygget op omkring tre gudstjenester, hvor man ud over gudstjenesterne deltager i bibeloplæg, samtalegrupper og hjælper til med let praktisk arbejde. Derudover har man tid til at mødes med rejsegruppen og tage på mindre ture i det smukke nærområde. Hvis man har lyst, kan man også vælge at gå i stilhed i en hel uge. Man er indkvarteret på sovesale og spiser sammen med de andre gæster.

I Taizé mulighed for at dyrke nærvær, spiritualitet og givende samtaler i et kristent fællesskab på tværs af kirkesamfund, hvor man har mulighed for at søge fællesskab med Gud og andre i bøn, sang og stilhed. Samtidig er Taizé ikke et sted, hvor der er fokus på at overbevise andre om, hvad den rigtige måde at tro på er, eller at overbevise andre om at tro. Man kan derfor også sagtens få en stor oplevelse ud af sit besøg i Taizé, selvom man ikke er troende eller ikke tror på en bestemt måde. Selve rejsen til og fra Taizé foregår med tog – bæredygtigt og godt for fællesskabet.

Hold dig opdateret om turen på Facebook

Læs mere om KFUM og KFUK's årlige rejse til Taizé

Derfor skal du med

  • Det er en mulighed for at dyrke nærvær, spiritualitet og givende samtaler i et kristent fællesskab.
  • Hvert år rejser flere tusinde internationale gæster til Taizé, for at indgå i hverdagen i klosteret.
  • Taizé gør indtryk og giver et nyt perspektiv på hverdagen!

Priser for turen 2024

Medlemmer
18-27 år kr 3.000,00
28-30 år kr 3.500,00
30+ kr 4.800,00

Ikke-medlemmer 
18-27 år kr 3.500,00
28-30 år kr 4.000,00 
30+ kr 5.300,00

Velkomstmedlemsskab koster 75 kr (for unge op til 30 år). Bliv medlem her

Du kan evt. søge om økonomisk støtte via det økumeniske rejselegat hos Danske Kirkers Råd – se mere på www.danskekirkersraad.dk

For yderligere information kontakt rejselederen på