Søg
33227722538_ce277d034a_o.jpg

Y-Glocal sætter fokus på FN's Verdensmål

Ikke mere snak om FN's Verdensmål. Ord skal gøres til handling. Netop dét fokuserer det nye samarbejde mellem Danmark, Cameroun og Sydafrika på, både globalt og lokalt.
"Jeg glæder mig til at få en oplevelse af kulturen i Cameroun og Sydafrika, men jeg glæder mig især til at finde ud af om, alt det vi har arbejdet for og håbet på så længe, kommer til at lykkes."

Sådan lød det fra Anna Gundersen få dage før, hun rejste til Cameroun i januar. Hun er en af de mange frivillige bag KFUM og KFUK's nye samarbejde med de to afrikanske lande, Cameroun og Sydafrika.

Hun deltog i den første Train the trainer rejse sammen med unge fra alle tre lande.

Skaber et mere nuanceret syn på Afrika

De to afrikanske lande er særligt interessante for Danmark at arbejde sammen med, da det er med til at give os et mere nuanceret syn på Afrika, som ofte bliver set som en helhed i stedet for individuelle lande med individuelle problemer, forklarer Anna Gundersen:

"Vi husker mest Afrika fra offerbilleder af fattige børn, men der er meget mere. Der er også både ressourcestærke og handlekraftige mennesker, som er fyldt med ideer til, hvordan vi kan gøre en lokal indsats mod de globale udfordringer."

Samarbejdet på Y-Glocals første Train the Trainer rejse til Cameroun kommer til at have fokus på at give de unge deltagere fra alle tre lande en oplevelse af at være en del af en verdensbevægelse, at lære dem at sætte livet i perspektiv til omverdenen og sidst men ikke mindst at lære mere om FN's Verdensmål, og hvad man lokalt kan gøre for at opnå dem.

Rejsernes forløb

Y-Glocal forventer, at de hvert halve år kan sende en flok unge afsted på en tur til en af de afrikanske lande, men det forudsætter både økonomi og naturligvis nogle eventyrlystne unge medlemmer.

Der vil blive lagt en fælles dagsorden for alle tre landes deltagere, hvor det meste program vil bestå af forskellige oplæg, workshops og inddragelse af de deltagende i forskellige aktiviteter, med udgangspunkt i FN's Verdensmål.

Og så vil der selvfølgelig også blive mulighed for at opleve området og kulturen.

"Vi husker mest Afrika fra offerbilleder af fattige børn, men der er meget mere. Der er også både ressourcestærke og handlekraftige mennesker, som er fyldt med ideer til, hvordan vi kan gøre en lokal indsats mod de globale udfordringer," siger Anna Gundersen.

Y-Glocal

Hvad Y-Glocal?

Y-Glocal er KFUM og KFUKs nye international projekt, der bygger bro mellem frivillige i Cameroun, Sydafrika og Danmark. Sammen arbejder vi med globale udfordringer, hvor vi handler lokalt.