Søg
IMG_1842.JPG

Y-Glocal bygger bro mellem frivillige i Danmark og Afrika

  På Landsmødet præsenterer vi vores nye internationale projekt, Y-Glocal. Men i det nye nummer af BRICKS, kan du få en forsmag på det kommende samarbejde mellem Cameroun, Sydafrika og Danmark.

  Måske har du prøvet at løse opgaver i en gruppe med dine venner i skolen. Nogle gange bliver en svær opgave lettere, hvis man hjælpes ad, fordi vi alle sammen er gode til forskellige ting.

  Sådan begynder artiklen 'FN's verdensmål: Samarbejde' i det nye nummer af BRICKS. BRICKS er vores magasin for børn i alderen 6-12 år.

  Samarbejde i Y-Glocal

  Artiklen handler om samarbejde på tværs af nationer. Skibenten, Helle Hauge, fortæller om Y-Glocal, som er det nye internationale projekt i KFUM og KFUK. Projektet bliver præsenteret på KFUM og KFUK's Landsmøde. Helle Hauge skriver i BRICKS:

  I KFUM og KFUK arbejder vi sammen med mange forskellige lande. Mathias og jeg har for eksempel lige været i Afrika for at løse opgaver sammen med sydafrikanere og camerounere. Vi kan lære meget af hinanden, fordi landene er meget forskellige.

  Fælles for alle tre lande er, at vi godt kan lide sang og musik. Hver dag sang vi salmer på forskellige sprog. Det gav en god stemning og energi og var med til at styrke samarbejdet imellem os. I Afrika var vi med ude i en kristen sportsklub. Her dyrkede vi motion så tidligt, at vi så solen stå op. Vi blev blandt andet undervist i fitness, og jeg spillede en fodboldkamp med nogle lokale drenge.

  Vi havde det rigtig sjovt, selvom vi ikke forstod hinandens sprog. Man kan altså lære mange ting fra hinanden, selvom det er svært at snakke sammen.

  Hvad er FN?

  FN er en forening af mennesker fra mange lande, der også synes, det er vigtigt, at man kan arbejde sammen. De har lavet 17 mål eller ønsker, som de håber, at hele verden kan hjælpe med at opfylde – for eksempel håber de,
  at vi kan blive bedre til at samarbejde, og det er derfor et af de 17 mål. Du kan læse mere om nogle af de andre mål i de næstenumre af BRICKS.

  Hvordan kan I være med i lokalforeningen?

  Gennem globale træninger for unge mennesker lærer vi af hinanden og bliver klogere på, hvordan vi sammen fremmer og styrker frivillighed i lokalforeninger.

  På træningerne sætter vi globale udfordringer på dagsordenen og arbejder med, hvordan vi handler lokalt på dem. De unge mennesker som deltager fra Danmark, kommer derfor hjem med ny viden og læring, som de skaber konkrete aktiviteter ud af i det lokale arbejde.

  Tilmed din forening
  Med Y-Glocal ønsker vi, at vende globale udfordringer til lokale muligheder. Ønsker I som lokalforening at være med, så kontakt YGLOCAL@kfum-kfuk.dk for at høre mere, da vi netop nu, søger de unge, som vi sender afsted fra den 20. til den 27. januar 2019? Vi søger 1-2 unge fra ca. 5 forskellige lokalforeninger.