Søg
Folkebevaegelsen_ensomhed_l.jpg

Til kamp mod ensomhed

KFUM og KFUK bliver meldt ind i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Det sker efter indstilling fra to lokalforeninger. ”Et oplagt fællesskab at tilslutte os,” lyder det fra formanden.

Med i Folkebevægelsen mod Ensomhed

På et møde i marts besluttede Hovedbestyrelsen at melde KFUM og KFUK i Danmark ind i Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Det sker på baggrund af en indstilling fra KFUM og KFUK i Aarhus Midtby og Fairbar, som har udviklet idéen i fællesskab med Udvalget for Lokale Aktivitetsmiljøer.

I indstillingen lyder det bl.a.:

”Ensomhed blandt unge er ikke et nyt fænomen, men det er et fænomen, der til stadighed kommer mere og mere fokus på. Her mener vi, at KFUM og KFUK har meget at bidrage med, ligesom det skriver sig ind i KFUM og KFUK’s vision 2025. Vi anser det som et godt sted at starte at blive medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed.”

Antallet af ensomme skal halveres

Folkebevægelsen mod Ensomhed er en sammenslutning af mere end 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder, der vil bryde ensomheden og halvere antallet af ensomme danskere inden 2020.

Et af bevægelsens årlige initiativer er ‘Danmark spiser sammen’ i uge 17, hvor der arrangeres små og store spisearrangementer over hele landet. Det skal gøre det lettere at møde nye mennesker - og at invitere til samvær og fællesskab.

Et skub i den rigtige retning

Om KFUM og KFUK’s medlemskab af Folkebevægelsen mod Ensomhed siger formand Henriette Lynderup Kirkeskov:

“Det er helt oplagt, at vi tilslutter os det stærke fællesskab i Folkebevægelsen. Vi er allerede med til at bekæmpe ensomhed, når vi samler mennesker om vores sag lokalt, nationalt og globalt. Det her skridt er en invitation til fornyet stolthed, en mere bevidst indsats og tættere samarbejde med andre. Tak til de to lokalforeninger, der har skubbet os i den helt rigtige retning.”

Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed