Søg
49015104847_eafde4ea6d_o.jpg

Ten Sing Danmark fylder 30 år

I år er det 30 år siden, Ten Sing kom til Danmark. Jubilæet blev markeret med et brag af en jubilæumsfest. Vi har talt med Lene Nørby, som er udviklingskonsulent i KFUM og KFUK med Ten Sing som sit arbejdsområde.

Hvordan kom Ten Sing til Danmark?
"For 30 år siden var projektgruppen Ten Sing Norway 89/90 rykket til et spejdercenter tæt på Kibæk. Her skulle 45 unge bo sammen i et år, hvoraf jeg var den ene. Vi skulle starte Ten Sing-grupper op i Danmark gennem koncerter og workshops på folkeskoler. De workshops foregik i weekenden, og når søndag aften var nået, havde det lokale sted fået sin egen nye Ten Sing-gruppe. Der blev startet over 10 grupper det år, og efterfølgende voksede tallet."

Hvad er det ved Ten Sing, som er så fedt, at det stadig hitter blandt børn og unge?
"Det fede ved Ten Sing er, at det er et arbejdsfællesskab. Udover musik, sang og dans er det et kreativt sted med skøre ideer. Alle kan være med i fællesskabet. Man vokser som person og får mod og lyst til at udvikle sig både menneskeligt og trosmæssigt."

Hvilke oplevelser med Ten Sing har gjort størst indtryk på dig? 
"De store nationale og internationale arrangementer i Ten Sing. Og det at se unge vokse. Når de tør stå på scenen og andre ting, de måske ellers ikke ville turde. Med Ten Sing tør de begive sig ud af deres komfortzone."

Hvad håber du, at de næste 30 år vil bringe for Ten Sing?
“Jeg håber, at mange unge vil få gode oplevelser i Ten Sing. Performance, tro og fællesskab er de nøgleord, Ten Sing står for. Det hæfter sig op på KFUM og KFUK’s nøgleord: Body, Mind and Spirit. Arbejdsfællesskabet, der bliver skabt i Ten Sing, er stærkt, og jeg er overbevist om, at det fortsat vil køre om 30 år.”