Søg
GFhilsen

Solidaritet midt i coronakrisen

I KFUM og KFUK er vi en del af et stort globalt fællesskab gennem verdensbevægelserne YMCA og YWCA, og mens coronavirusset har spredt sig fra nation til nation, er mulighederne for at mødes med vores globale partnere blevet stærkt begrænsede. KFUM og KFUK har via vores udvalg for globale fællesskaber mødt denne udfordring ved at udvise håb og solidaritet i en tæt kontakt med vores internationale partnere.

Solidaritets 10’eren

I april måned blev det besluttet at benytte Solidaritets 10’eren til at give henholdsvis 5.000 dollars til World YMCA’s nyoprettede solidaritetsfond og 4.000 dollars til et projekt i Sydafrika YMCA - to projekter, som begge har til formål at afbøde konsekvenserne af coronakrisen.

I Sydafrika har mange mennesker som følge af coronakrisen mistet jobbet mens flere virksomheder er lukket permanent. Landet har ligesom mange andre steder været igennem en hård lockdown, der har affødt desperation hos millioner af sydafrikanere, som står uden et job. Det forventes, at 50% af befolkningen har problemer med at få tilstrækkelig mad på bordet, og derfor arbejder YMCA Sydafrika i samarbejde med lokale kirker og andre NGO’er om at sikre fødevarer nok til udsatte befolkningsgrupper. KFUM og KFUK’s støtte går til, at YMCA Sydafrika kan fortsætte deres arbejde med at brødføde de mest udsatte i Sydafrika, som er blevet ramt ekstra hårdt af coronakrisen.

Over hele verden har nationale YMCA’s måtte sætte deres aktiviteter på pause under coronakrisen. Det har store økonomiske såvel som menneskelige konsekvenser og for at række ud til de organisationer, som er hårdest ramt, har verdensbevægelsen (World YMCA) oprettet en solidaritetsfond. Her kan sårbare medlemsorganisationer søge økonomisk støtte til aktiviteter og andre udgifter ligesom ansatte uden sygeforsikring, kan søge herom. KFUM og KFUK’s støtte er et bidrag til, at lokale YMCA’s rundt om i verden kan fortsætte deres arbejde på trods af de økonomiske udfordringer, coronakrisen har medført.

Solidaritets 10’eren er en fond i KFUM og KFUK i Danmark, som alle medlemmer betaler 10 kr. til hvert år, som en del af deres medlemskab. Udvalget for Globale Fællesskaber er ansvarlige for at uddele midlerne. 

En global hilsen

I slutningen af maj udsendte Udvalget for Globale Fællesskaber en videohilsen til alle KFUM og KFUKs globale partnere med et klart budskab om, at vi håber og tror på, at vi snart skal mødes igen. Se med her, når de i videoen deler deres tanker og oplevelser under coronakrisen med vores partnere.