Søg
julekor_odense_klaver.jpg

100 unge sang julen ind i Odense

Et åbent korevent i Odense tiltrak omkring 100 unge mennesker, der var klar til at synge flerstemmmige julehits. Aftenen var samtidig en smagsprøve på et kommende ungdomskor, der starter op til januar.

En mørk og trist novemberaften blev hurtigt forvandlet til en energifyldt og opløftende koraften i Munkebjerg kirke, da KFUM og KFUK i Odense inviterede til åbent julekorsevent sidst i november.

Omkring 100 glade sangere i alderen 18-35 år endte med at troppede op, klar til at synge julens sange.

Smagsprøve på nyt ungdomskor

Aftenen var en (gratis) smagsprøve på det splinternye nye kor "Fællesklang Odense", som starter op den 16. januar under ledelse af korleder Karen Louise Clausen.  

Koret er en aktivitet under KFUM og KFUK i Odense og bliver et søsterkor til det allerede etablerede kor Fællesklang Århus, som Karen af eget initiativ startede for 4 år siden, og som nu er blevet et af Danmarks største ungdomskor med over 120 sangere.  

Denne eksplosive udvikling viser, at mange unge netop  har et behov for et ugentligt frirum fra hverdagen, hvilket koret, ifølge dem, kan give dem.

Plads til alle sangstemmer

Der er i høj grad vægt på det sociale fællesskab og åbenhed i koret. Alle kan være med uanset sangstemme, hvilket også kom til udtryk denne novemberaften.

Sangerne strømmede ind i kirken klar til at synge flerstemmige julekalenderhits som fx “It's hard to be a nissemand” fra The Julekalender og "Den jeg ikke vil ha'" fra Jul i Valhal .

Både under den introducerende icebreaker og den senere kaffepause gik snakken lystigt, og mange gik smilende derfra efter de to timers sang, så alle virkede til at være ekstra godt tilfredse med deres ellers grå novemberdag.

Se mere hos KFUM og KFUK i Odense på Facebook

Bliv medlem af gruppen Fællesklang Odense på Facebook

Video: I en stjerneregn af sne

 De omkring 100 fremmødte deltagere synger Mads Langers titelsang til TV2s julekalender "Tvillingerne og julemanden" fra 2013: I en stjerneregn af sne.