Søg
27910678570_fd3c17ed83_o.jpg

Oplev uforglemmelige koncerter på Wonderful Days

  Når festivalen Wonderful Days løber af stablen til sommer, er det med et program fuld af fede koncerter. Det er frivillige fra KFUM og KFUK, der har stået for at booke alle kunstnerne.

  Marvelous Mosell, Luster, Iris Gold og Lunchbox er bare nogle af de kunstnere, du kan høre optræde på festivalen Wonderful Days til sommer. 

  Koncerterne er en stor oplevelse, og der er altid høj jubel blandt publikum, når kunstnerne går på scenen.

  Deltagerne plejer at kaste håndtegn, danse og hoppe i takt med musikken. Derfor er koncerterne også nogle af de bedste minder, deltagerne tager med hjem, fortæller Cecilie N. Hansen, der skal med på Wonderful Days for anden gang.

  "Der var koncerter for alle, og selvom jeg ikke var til med til alle sammen, var det stadig en vild fed oplevelse, at man kunne høre koncerterne så lagt væk fra koncertteltet," siger hun.

  Alle bands skal komme med noget ekstra

  Igen i år er det frivillige, der har stået for at booke kunstnerne. En af dem er Lasse Mortensen, der også var med til at booke kunstnere i 2016. Han fortæller, at bandene i år er udvalgt efter et par kriterier.

  Et af kriterierne er, at alle bands skal komme med noget ekstra. Eksempelvis havde Jonah Blacksmith en hel stue med til deres koncert til Wonderful Days '16. Det har været en spændende opgave at finde kunstnere, der kan leve op til det.

  “Det er en spændende udfordring at have medansvaret for at booke musikken til Wonderful Days, fordi der er mange forslag, holdninger og ønsker til kunstnere og bands. Hvordan vælger man så? Ja, det er et godt spørgsmål. Vores bedste svar er at gøre et godt forarbejde,” fortæller han.

  Dygtige livekunstnere

  Lasse Mortensen har ikke selv erfaring med et instrument, men alligevel har han en god idé om, hvad der skaber en god koncert oplevelse. Han brænder for livemusik og har været til over 600 koncerter. De mange koncertoplevelser har klædt ham på til at skulle udvælge kunstnere til Wonderful Days.

  "Det er netop ved at gå til koncerterne og tage på festivalerne, at vi har fundet navnene til Wonderful Days. Det har nemlig været helt centralt for os, at de, der skal spille på Wonderful Days, er dygtige livekunstnere," siger han.

  Sammen med de andre frivillige har Lasse Mortensen arbejdet med at finde kunstnere, der er gode live. Publikum skal mærke, at musikken kommer ud over scenekanten. Derudover har de haft et ønske om at booke bands i forskellige genrer, så der er noget for enhver smag.

  Koncerter er et rum for fælles fordybelse

  Programmet på Wonderful Days er sammensat, så det rummer kunstnere, der kan give livekoncerter, som rører publikum med energi, humor og kvalitet. 

  “Jeg ser livekoncerten som et rum for fælles fordybelse og fortabelse i nuet, som man ikke finder mange andre steder i vores hverdag. For mig er livekoncerten et smukt modsvar til tidens trends: Du kan ikke selv vælge, hvornår du vil se koncerten. Det giver ikke mening at gøre alene. Det kræver din fulde opmærksomhed. Og vigtigst af alt: Du bliver en del at noget, der er større og vigtigere end dig selv," afslutter Lasse Mortensen.

  Vil du med?

  Så tilmeld dig som deltager eller frivillig.