Søg
Projektpiloterne 2016

Ny uddannelse for unge, der vil gøre en forskel lokalt

'Projektpiloterne' er et nyt uddannelsesforløb målrettet unge i alderen 16-19. Idéen er, at de deltager som teams, så de sammen kan bruge erfaringerne lokalt.

Skab muligheder med andre

Projektpiloterne er et nyt uddannelsestilbud til 16-19-årige, der gerne vil gøre en forskel i deres by.

Uddannelsen forløber i 3 etaper henover efteråret 2016 og består af:

Uddannelsen er baseret på teamsamarbejde, og derfor skal man deltale i grupper på 3-5 personer fra samme lokalområde. Det gør det lettere at gøre en forskel sammen efterfølgende.

Lokalt ansatte bag uddannelsesforløbet

Formålet med Projektpiloterne er at give unge i foreningerne mulighed for at lære noget om at skabe projekter i KFUM og KFUK, samtidig med at de prøver kræfter med et lokalt projekt.

"En del unge har allerede erfaringer med projekter fra efterskolerne, hvor der flere steder tilbydes forskellige projektmager-linjer. Projektpiloterne er chancen for at tage det næste skridt. Vi har spændende rammer for at lave alle mulige spændende ting i KFUM og KFUK. Det her forløb er en god mulighed for at prøve dem af,” siger Henrik Videbæk, der er en af de 5 lokalt ansatte, der står bag uddannelsesforløbet.  

Weekendtur til Sverige

I løbet af uddannelse vil deltagerne lære, hvordan man begynder, styrer og gennemfører projekter. Derudover får de gode oplevelser sammen med andre KFUM og KFUK’ere.

En del af forløbet er en weekendtur til Sverige, hvor deltagerne bl.a. skal besøge KFUM Ystad, som i samarbejde med Red Barnet står for arrangementet *Let the Children Play’, hvor 200-300 børn med forskellige baggrunde inviteret til en stor legedag.

Projektpiloterne skal også hente inspiration fra foreningsprojekter i Malmø.

Vil du vide mere?

Ønsker du hjælpe til at samle et team fra din forening, kan du kontakte projektkonsulenterne bag forløbet.

projektpilot_folder_2016-pdfLæs mere i folderen (pdf)