Søg
KFUMs_Sociale_Arbejde_hvidk.jpg

Milliondonation til projekt for udsatte familier

KFUM og KFUK er samarbejdspartner på det nye projekt ’Familier hjælper familier’ af KFUM’s Sociale Arbejde. Den A.P. Møllerske Støttefond har netop doneret 39,5 millioner til projektet, der de kommende år bl.a. har som mål at etablere 175 familieklubber.

Hjælp til udsatte familier

Ingen familie skal stå uden fællesskab og netværk. Sådan lyder drømmen for KFUM’s Sociale Arbejde, som de nu får hjælp til at realisere med en donation på 39,5 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Donationen er målrettet projektet ’Familier hjælper familier’, hvor målet er at etablere 175 familieklubber over de kommende år. Her skal udsatte familier styrkes ved, at der dannes relationer mellem ressourcesvage og –stærke familier gennem bl.a. leg og spisefællesskaber.  

Udgangspunktet for projektet er en frivilligt båret indsats – i tæt samarbejde med landsdækkende organisationer, heriblandt KFUM og KFUK i Danmark.

Første foreninger på banen

Ifølge generalsekretær i KFUM og KFUK, Jørgen Kvist, var det et oplagt samarbejde at indgå i, da KFUM’s Sociale Arbejde henvendte sig for godt et halvt år siden.

”Mange af vores foreninger har allerede familieklubber og spisefællesskaber, så det er et område, hvor både vores frivillige og vi som landsdækkende organisation har stor – og god – erfaring. Vi glæder os derfor til samarbejdet med en af vores nære søsterorganisationer om at skabe netværk for over 1.500 familier - og forhåbentlig også lære af hinanden undervejs,” siger Jørgen Kvist.

Han nævner desuden, at de første foreninger allerede har meldt sig på banen for at indgå i projekt ’Familier hjælper familier’.

Læs hele nyheden hos kfumsoc.dk