Søg
heledansmarksfamilieklub.jpg

KFUM og KFUK trækker sig fra Hele Danmarks Familieklub

I december besluttede Hovedbestyrelsen at trække KFUM og KFUK i Danmark ud af samarbejdet omkring ‘Hele Danmarks Familieklub’, som KFUM’s Sociale Arbejde står bag.

I efteråret skrev vi her på hjemmesiden om ‘Hele Danmarks Familieklub’, som er et samarbejde mellem FDF, KFUM-Spejderne og ikke mindst KFUM’s Sociale Arbejde, der står bag projektet.

Dengang meldte vi ud, at KFUM og KFUK også ville være partner på projektet, men siden er der opstået nogle forhold, efterhånden som processen er skredet frem, der har ændret den beslutning.

Det drejer sig om selve evalueringen af projektet, som på visse punkter står i modsætning til den måde, vi ønsker at møde børn, unge og familier på i KFUM og KFUK. Det er forhold, der ikke kan ændres på, og det har fået Hovedbestyrelsen til at genoverveje beslutningen om at være partner i projektet.

Efter grundige og dilemmafyldte overvejelser er resultatet, at KFUM og KFUK i december meddelte de andre partnere i projektet, at vi træder ud af samarbejdet.

Foreninger kan fortsat være med

“Vi mener stadig, at Hele Danmarks Familieklub er et meget interessant projekt med et godt formål om at gøre familier i udsatte positioner stærkere ved at inddrage dem i foreningslivet. Derfor er vi også oprigtigt ærgerlige over, at vi ikke længere kan bidrage inden for projektets rammer,” siger formand Henriette Lynderup Kirkeskov.
“Vi havde glædet os til at arbejde tættere sammen med gode organisationer, vi har et tæt værdimæssigt fællesskab med, og vi ønsker dem al lykke til med projektet,” fortsætter formanden.

Hvis KFUM og KFUK’s foreninger har lyst til at være en del af Hele Danmarks Familieklub lokalt, er der stadig mulighed for det. Projektet starter op i Syddanmark i løbet af foråret.

KFUM og KFUK’s udvalg for Lokale Aktivitetsmiljøer arbejder desuden hen imod at tilbyde alle lokale foreninger et konkret koncept, der skal åbne vores stærke familieaktiviteter op for flere i uge 43. Det vil I høre mere om i løbet af foråret.