Søg

KFUM og KFUk samler ind til støtteprojekt for YMCA Lviv i Ukraine

  Til foråret samler KFUM og KFUK ind til et støtteprojekt for YMCA Lviv.

  "Vi har haft et partnerskab med YMCA Lviv i snart 8 år. Op igennem årene er vores samarbejde blevet meget tæt, givende og lærerigt.

  I Aarhus var vi de første i dansk KFUM og KFUK, der skabte et lokalt samarbejde med en anden lokal YMCA i Ukraine.

  Siden da har flere lokalforeninger og efterskoler i Danmark nu indledt et samarbejde med YMCA i Ukraine.

  Derfor er landsorganisationen også interesseret i, at vores samarbejde med Ukraine vokser og styrkes, " fortæller Morten Stensig Sørensen, der er formand for Aarhus Local 2 Local. 

  Om støtteprojektet i YMCA Lviv

  Støtteprojektet er en stor opsætning, der blander opera med jazz og visuel videokunst, og målet med det er at oplyse om ukrainsk kultur og historie ved at fortælle om den ukrainske operasanger, Vasyl Slipak, der satte sin professionelle karriere i Paris på pause og rejste til Østukraine for at kæmpe mod den russiske aggression i sit hjemland.

  Under de kampe blev han dræbt af en snigskytte. Operaopsætningen er derfor også en hyldest til Vasyl Slipak, både som kunstner og som patriot.

  Her kan du læse, hvad YMCA Lviv selv skriver om projektet. 

   

  Vi håber, at YMCA Lviv vil komme til Aarhus og optræde 

  Vores indsamling sker i samarbejde YMCA Lviv, der også selv samler ind i Ukraine. Målet er at nå 100.000 Ukrainske Hryvnia (ca. 28.000 kr.), hvorved de kan få dette beløb fordoblet af den såkaldte International Renaissance Foundation, og således få kritisk vigtige midler til at færdiggøre en bærende del af operaopsætningen. 

  "Vi håber meget på at YMCA Lviv lykkedes med dette operaprojekt, så de måske endda kan komme til Aarhus og optræde med det i forbindelse med World Council i netop Aarhus, i juli 2022.

  Det ville være en flot manifestation af vores partnerskab, og noget vi gerne vil vise for både lokalforeninger i Danmark, men også for resten af verdens YMCAs, der jo netop gæster Aarhus i forbindelse med World Council," lyder det fra Morten Stensig Sørensen. 

  Indsamlingen slutter den 20. maj 2020.  

  Så let kan du støtte projektet

  Det er nemt at give sin støtte. Vi har oprettet en MobilePay indsamling, hvor du enten kan vælge at overføre til telefonnummer 219848 eller bruge QR-kode. Skriv  "Projekt i YMCA Lviv" i beskedfeltet, når du støtter projektet via MobilePay.  

  Du kan også betale med kort her: