Søg
Mindy and Rose.jpg

Højdepunkter fra Minglabar Myanmar

I november afslutter vi Minglabar Myanmar på KFUM og KFUK's Landsmødet. FAZE har derfor samlet nogle af højdepunkterne fra projektet.

De frivillige i Myanmar har fået mange nye erfaringer og oplevelser de sidste fire år. Mindy og Rose startede begge ud som frivillige, men nu arbejder de begge fuldtid på projektet i Myanmar. De fortæller, at det har haft stor betydningfor dem.

“Projektet er der, hvor jeg først fandt ud af, hvilke kompetencer og kundskaber jeg har, og hvordan jeg kan bruge dem til at give andre unge nye muligheder,” fortæller Mindy.

Hun er ikke den eneste med rosende ord om projektet. Rose supplerer:

“Dette er stedet, hvor jeg blev løftet fra at være en ganske almindelig student til at blive en dygtig ungdomsleder,” siger Rose.

Nogle af højdepunkterne

Der har været rigtig mange højdepunkter undervejs, og det er svært kun at udvælge èt. Vi har ikke svært ved at komme med eksempler:

  • Fællesskabet på tværs af landegrænserne. At vi kan rejse til Myanmar eller få besøg derfra, og opleve at vi er unge mennesker med et fælles mål.
  • At en af de frivillige i Myanmar vandt burmesisk X-Factor, og reklamerede med T-shirten på TV.
  • Når der er nogen, som vi ikke kender til, der brænder for projektet, og de gør en masse vilde ting som at sælge en masse boller på en sommerlejr eller indspille en musikvideo.
  • Myren Mark og Myren Maren som løber rundt på lejrer, festivaler og møder i hele Danmark. Særligt sjovt var det, dengang myrerne fik hilse på Prins Henrik!
  • Skoledagen vi havde i Aulum, hvor 28 frivillige tog en fridag fra skole eller arbejde for at formidle Minglabar Myanmar til 600 skoleelever.

Rejser for 200 unge

Mere end 200 unge har rejst til Myanmar i løbet af projektperioden. Vidste du, at Myanmar først åbnede sine grænser for turister i 2010?

Det betyder, at de unge danskere, som har besøgt landet gennem projektet, er blandt de første i verden til at besøge Myanmar.

Målet for indsamlingen nået før tid

Projektet lagde ud med et ambitiøst mål om at indsamle to millioner kroner i løbet af projektperioden. I foråret 2018 nåede vi det mål! TAK til alle som har engageret sig på forskellige måder for at indsamle penge! Det betyder flere aktiviteter, mere frivillighed og større demokratisk forståelse for unge i Myanmar.

Der har været sponsorerede løb, salg af kage, auktioner, private givere, koncerter og meget mere. 

Nye rammer for samarbejdet

I november afsluttes projektet, og i KFUM og KFUK starter et nyt samarbejde med YMCA i Sydafrika og YMCA i Cameroun. Betyder det så, at vi ikke skal arbejde sammen med Myanmar længere?

Nej, det gør det ikke nødvendigvis. Maja Kofod Jensen er med i en ny gruppe, som skal undersøge, hvordan vi kan fortsætte vores samarbejde med gode partnere i Myanmar. Hun fortæller, hvorfor hun synes, det er vigtigt:

“Jeg synes, at vi skal fortsætte arbejdet, fordi vi kan se, at det, vi har startet op, er populært og bliver ved med at vokse. Projektet har været med til at sætte fokus på de unge. Det er noget, jeg har tænkt meget over på det seneste, nemlig  at det i dag er enormt vigtigt, at vi tager de unge alvorligt, giver dem ansvar og lytter til deres tanker og ideer. Helt personligt vil jeg gerne være med til at undersøge mulighederne for fortsat samarbejde, fordi jeg er kommet til at holde af landet og projektet, og har fået gode venner i Myanmar, som jeg håber, vi fortsat kan holde kontakten med.”