Søg
DRL_8542.jpg

Forventningsglæden er udløst, og Wonderful Days er sparket i gang

Folk har arbejdet mere eller mindre intenst i to år op til denne åbning og denne uge. Alle frivillige er klar til at modtage de friske og glade deltagere på Wonderful Days 2021.

Teltene i Wonderpark er gået fra at være store, hvide og tomme til nu at være fyldt med møbler og sprudle med farver. Festivalbandet ’Dancing Jukebox’ har haft lydprøve, og det kribler på hele pladsen for at komme i gang. Men essensen af festivalen ankommer først i dag kl. 14.00: Deltagerne.

Endelig sker det.

De strømmer ind fra hele landet, og de første telte bliver slået op. Her opleves gensyn med gamle kammerater, men også en masse lyst til at finde nye venner.

Mathilde Gramstrup på 14 er taget med sine veninder fra KFUM og KFUK i Thy. Hun fortæller, at hun glæder sig til en uge fyldt med koncerter og landskamp på storskærm, ”men også bare at få lov til at hygge en masse.” Hun håber på at tage hjem fra Wonderful Days med både nye og gamle venner i bagagen.

Selvom det på tidspunkter har stået ned i stænger, er hverken ledere eller deltagere hylet ud af den. Intet skal ødelægge, hvad vi har ventet på. Wonderful Days er lige, hvad der er brug for oven på halvandet år, hvor foreningslivet nogle steder har hængt i tynde tråde. Det er tydeligt at mærke, at unge som gamle trænger til et skud KFUM og KFUK-energi.

Første programpunkt var en tur rundt i Wonderpark, hvor alle de mange aktivitetstilbud blev præsenteret for de nyankomne deltagere. Latter begynder så småt at kunne høres på pladsen, og de første ryste-sammen-lege er sat i værk. Der er lagt op til en totalt gennemført uge.

Nogle af dem, som har været med til at gøre det hele muligt, er det tekniske udvalg på dette års Wonderful Days, bestående af 10 stærke gutter, som allerede mødte ind onsdag på det, som senere er blevet til festivalpladsen.

Formand for teknisk udvalg er 30-årige Jacob Ejskær Braüner, som er medlem i KFUM og KFUK i Silkeborg. Han sagde ja til at udgøre et delt formandskab for teknisk udvalg sammen med 35-årige Anders Værge fra Aarhus allerede tilbage i november 2019. Siden da har de begge været en del af festivalkomitéen og stablet et stærkt udvalg på benene. De har bygget hele festivalpladsen op, skaffet materialer, lavet opvaskestanden, hvor alle deltagere kan vaske deres service op og meget mere til.

Jacob fortæller, at noget af det, som er allerfedest ved at have den post, han har, er, når han kan se det hele gå op i en højere enhed, og at alt det, de har knoklet med, blive brugt af deltagere.

”Det kan være hårrejsende, når det hele bare går op som to tandhjul, der hjælper hinanden på vej”, fortæller Jacob.

Ligesom mange andre har han glædet sig til at mærke festivalstemningen og langt om længe at få lov til at se så stor en samling af glade unge mennesker på ét sted.

Pladsen har fået liv. Iført gummistøvler og regnjakker er alle 500 mennesker på Wonderful Days mere end parat til at fyre en fantastisk uge af!

 

Klik her for at se alle billeder fra Wonderful Days.

Klik her for at se videoer fra Wonderful Days.