Søg
IMG-5287.JPG

Fællesspisning skaber sammenhold i foreningen

  Hver onsdag myldrer det med liv i KFUM-Huset i Aulum. Det er den store dag i foreningen, hvor næsten alle klubber ligger efter hinanden, og hvor fællesspisningen er det store samlingspunkt.

  Kl. 16.45: Miniklub

  Børnene sætter sig i små grupper, mens lederne deler papir og farveblyanter ud. Miniklubben er lige begyndt, og det betyder, at en aften fuld af liv og tid til refleksion erskudt i gang i KFUM-Huset i Aulum.
  Fodboldbaner, slik, venner og sang er nogle af de motiver, der dukker op. Opgaven består i at tegne det, som de hver især sætter pris på. Programmet i miniklubben varierer fra uge til uge, men afslutningen består ligesom i de andre klubber af en fast tradition: Fadervor. På gangen står en af børnenes mødre klar til at hente sin søn efter klubben.

  “Min søn er med for første gang. Han har talt så meget om, at han gerne vil med, fordi flere af hans venner går i miniklubben,” fortæller hun. 

  Kl. 17.30: Fællesspisning

  Børn og forældre myldrer op ad trappen og videre ud af foreningsbygningen, mens lederne fortsætter ind til fællesspisningen, hvor det allerede summer af liv. Middagen er det store samlingspunkt i dagens program. Lederne fra miniklubben og resten af aftenens klubber samles til den ugentlige fællesspisning.

  “Middagen er en god måde at samles på tværs af klubberne, og derfor er fællesspisningen med til at skabe sammenhold i foreningen,” fortæller Henriette Larsen, der blandt andet er ansvarlig for Teenklubben.
  Snakken går rundt om alle bordene, og ét af samtaleemnerne er foreningens arbejde med at bygge bro mellem de forskellige klubber. I hver klub er børnene sammen med dem fra deres eget klassetrin og med børn, der er et år ældre eller yngre.
  “Noget af det, der kendetegner KFUM og KFUK er, at der ikke er nogle, der er for små eller for gamle til at være med. Fordi de går to årgange sammen, så kender børnene altid nogle, der er rykket op i en ny klub sidste år. Derfor bliver det ikke så stort et spring, når det bliver deres tur til at rykke en klub op,” fortæller Torkild Kildsgaard Larsen, der er leder i konfirmandklubben.

  Kl. 18.15: Børneklub

  Når børnene er for gamle til miniklubben, rykker de op og bliver en del af børneklubben. Det har Mia prøvet.

  “Da jeg var mindre, gik jeg i miniklub, men nu er jeg med i børneklubben. Det sjoveste er at være sammen med sine venner og synge sange,” fortæller hun på vejen ud til den nærliggende legeplads, hvor børneklubben skal kaste med frisbee. 
  “Vi tilbyder en anden måde at møde mennesker på, end hvis du eksempelvis går til fodbold. I sportsklubberne samles medlemmerne om sporten, men i KFUM og KFUK kan du slappe af på en anden måde, fordi foreningen er for alle. Det er et fristed, hvor piger og drenge går i de samme klubber,” siger Torkild Kildsgaard Larsen.

  Kl. 19.30: Teenklub og konfirmandklub

  Sammen med de andre ledere gør han klar til at give foreningens teenagere og konfirmander en anderledes klubaften med oplevelser udenfor huset. Teenklubben skal skyde med bue og pil, og konfirmandklubben kører hjem til klubbens ledere for at lave bål.