Søg
43217199_176174599972899_241256786986795008_n.jpg

Fællesklang Odense er et frirum for unge

Hver uge mødes 100 unge til koraften i KFUM og KFUK Odense.
“Jeg har altid elsket at synge. Jeg er en af dem, der får energi af at være sammen med andre, og jeg lader derfor op, når jeg er til koraften,” fortæller Mille Fisker i det kommende nummer af Markant.

Markant er vores magasin til medlemmer over 20+ år. Fremover vil Markant kommer  til at bringe flere historier fra KFUM og KFUK i magasinet.

Der vil blandt andet være fortællinger om foreninger, der har skabt et godt koncept, portrætter af gode rollemodeller og historier om vores landsdækkende festivaler og internationale samarbejder med YMCAs i hele verden.

Koret skaber mange nye medlemmer 

Mille Fisker er en af de 100 unge, der hver uge mødes for at synge harmonier, gospel og andre sange i koret Fællesklang Odense.

Siden koret blev oprettet for et år siden, har de optrådt med flere koncerter i Odense, men i sidste måned var der en særlig koncert på programmet. Fællesklang Odense var nemlig inviteret til at synge på KFUM og KFUK’s Landsmøde, og korets leder har glædet sig til koncerten.

“Det er en stor anerkendelse, at vi er blevet valgt til at optræde på Landsmødet. Samtidig er det en god anledning for vores sangere til at lære mere om den organisation, de er en del af,” fortæller Karen Louise Clausen, korleder i Fællesklang Odense.

Koret er drevet af KFUM og KFUK i Odense. Mange af korets sangere er ikke medlem i KFUM og KFUK, når de møder op til den første koraften. Fællesklang Odense er derfor et rum, hvor unge kan snuse til KFUM og KFUK og få lyst til at blive medlem.

En del af et kæmpe fællesskab

Korets form for fællesskab stemmer godt overens med KFUM og KFUK’s værdier. Som korsanger er man en del af et kæmpe fællesskab, hvor man kan passe ind, uden at skulle præstere noget bestemt.

“Vi vil gerne være et frirum, hvor unge kan mærke, at der er plads til dem,” forklarer Karen Louise Clausen.

Hun har tidligere startet et kor op i Aarhus, og havde en drøm om at etablere et kor i Odense, da hun flyttede til byen.

På et idéudviklingsmøde, hvor KFUM og KFUK i Odense havde besøg af to konsulenter fra Landskontoret i forbindelse med ‘Vi vil Østdanmark’-projektet, præsenterede hun idéen om, at koret skulle være en del af KFUM og KFUK. Idéudviklingsmødet skabte derfor muligheden for at koret kunne opstå, fortæller Mathias Sebastian Rasmussen, formand i KFUM og KFUK i Odense.

“Havde det ikke været for ‘Vi vil Østdanmark’-projektet, havde  vi ikke haft et kor i dag. Projektet betød nemlig, at vi havde nogle møder, hvor vi inviterede nye kræfter ind og blev udfordret i at tænke i aktiviteter, vi ikke allerede arrangerede i KFUM og KFUK,” siger han.

Markant søger skribenter

Vil du skrive artikler til vores magasin for medlemmer over 20 år?

Vi søger nye medlemmer til Markant-redaktionen, der vil skrive artikler og være med til at udvikle magasinet.

Fremover vil Markant sætte større fokus på succeshistorier, rollemodeller og de gode reportager fra vores foreninger, frivillige og udvalg. Magasinet skal være et sted, hvor medlemmer bliver inspireret af hinanden på tværs af landet.

Læs mere her