Søg
vejle_boerneklub.jpg

Det myldrer i Vejles nye børneklub

Myldreplakaten er en fast del af programmet, når børnene mødes i KFUM og KFUK i Vejles nye børneklub. Her er der både sanglege og samtaler om tro og forskelligheder. Og det er et hit.

Dåb ikke en selvfølge

En fyr kommer ind i børneklubbens lokale. Han er drivvåd. Men hvorfor?

Det er selvfølgelig, fordi han er klædt ud som Jesus, der kommer direkte fra dåb. Og dåb er dagens tema i den nye børneklub i KFUM og KFUK i Vejle. Det viser sig at være et godt samtaleemne, for i klubben er det ikke alle børn, der er døbt.

“Det er sundt for børn at opleve, at verden er mere broget end som så. Når vi fx taler om dåb en eftermiddag, er det fint at opleve, at det ikke er så selvfølgeligt,” siger Charlotte Sønderby, der er leder i børneklubben.

Klubben holder til ved Nørremarkskirken, hvor der hver måned er ”Stjernestund” for børnefamilier. Her kommer der også familier, der måske er nye i Danmark og Folkekirken. Dem har KFUM og KFUK i Vejle inviteret med til børneklub, og den invitation har flere taget imod.

Det giver en god blanding, hvor der både er børn af forældre, der selv er opvokset med KFUM og KFUK, og som ønsker, at deres børn kan få nogle af de oplevelser, de selv har haft. Men også børn af forældre, der ikke har baggrund i kirken, og hvor nogle er i mere sårbare positioner.

“Det giver rigtig meget mening, at vi også kan være der for børn, der måske kommer fra lidt trange kår, men som gerne vil være med, ” siger Charlotte Sønderby.

Vil skabe noget for de mindste

Charlotte Sønderby er sammen med Jane Hummelshøj initiativtager til den nye børneklub, der startede op i efteråret 2017. De har begge børn i alderen 5-7, og det var udgangspunktet. I Vejle var det yngste tilbud for børn nemlig MOK-MIX for 9-13-årige.

“Vi syntes, at det kunne være fedt, at der var noget for vores børn. Og så tænkte vi, at det måske var vores tur til at tage en omgang som ledere,” siger Charlotte Sønderby.

Hun fortæller, at det også har betydet meget med den opbakning, de har fået fra bestyrelsen i KFUM og KFUK i Vejle:

“Vi skal bare sige til. De hjælper med både programmer og økonomi. Det er fedt med sådan et serviceorgan i ryggen. Det betyder meget, især her i begyndelsen.”

Myldreplakater på børneværelserne

Når børnene mødes i klubben, synges der altid sange fra KFUM og KFUK’s materiale ‘Vi fylder verden med lyd’.

Derudover bruges Myldreplakaten flittigt. Når børnene tager hjem, får de at vide, hvad de skal finde på plakaten til næste gang. Det er så udgangspunktet for temaet, når de mødes igen to uger senere.

“Først fik børnene kopier af Myldreplakaten, men så tilbød Landskontoret at sende nogle plakater til os, og det er børnene så glade for. De hænger på deres værelser og gør det let og konkret for børnene at fortælle forældrene om, hvad vi har talt om,” siger Charlotte Sønderby.

Læs mere om Børneklubben på vejle.kfum-kfuk.dk

Få Myldreplakater til jeres forening

Der ligger en god stak Myldreplakater på Landskontoret, og med inspiration fra Børneklubben i Vejle vil vi gerne give flere mulighed for at bruge dem.

Derfor giver vi nu alle foreninger mulighed for at bestille op til 10 gratis plakater, hvis I blot selv betaler porto.

Send jeres bestilling til national@kfum-kfuk.dk

Se forkyndelsesmateriale til Myldreplakaten

vejle_vifylderverdenmedlyd.jpg
Børneklubben afholdes hver anden tirsdag. Udover Jane og Charlotte er der to ungledere. Her efter de første par måneder er der 10-12 børn, der kommer fast.
vejle_doebefont_noerremarkskirken.jpg
Billedkunstneren Peter Brandes udsmykkede i 2013 Nørremarkskirken. Over døbefonten “falder” hundredvis af lys ned, og det gav anledning til en snak om, hvorfor det mon er lavet sådan.
Vejle_kage.jpg
Hver eftermiddag med børneklub afsluttes med kage, saft og fortællerlys. Så bliver der stille, mens der læses fra Sigurd Barretts Børnebibel. Derefter sluttes der af med fælles fadervor og sange.