Søg
1.JPG

Børnedisko i Esbjerg samler byens børn og unge

  Hver fredag mødes 150-200 børn og unge, når KFUM og KFUK i Esbjerg inviterer til Børnedisko. I det nyeste nummer af BRICKS, kan du læse en reportage fra børnediskoteket.

  Musikken spiller, og børnene strømmer til. Det er nemlig fredag, og klokken er otte. Det betyder, at KFUM og KFUK i Esbjerg inviterer til Børnedisko. Arrangementet er for alle børn i 5.-7. klasse, og fremmødet er som sædvanlig stort. Hver uge mødes 150-200 børn og unge til børnedisko.

  De kommer for at danse og feste til musikken fra KFUM og KFUK-Diskoets egne DJs, hygge sig med vennerne og drikke masser af slushice og sodavand. 

  I det nyeste nummer af BRICKS, kan du læse en reportage fra Børnediskoet. BRICKS er vores magasin for børn i alderen 6-12 år.

  En god aften med vennerne

  Søren Møller Mortensen på 12 år er taget til Børnedisko sammen med sine venner, men i løbet af aftenen lærer han også nye at kende.

  "Jeg er til Børnedisko, fordi jeg synes, det er sjovt og hyggeligt, og så kan jeg være sammen med mine venner," fortæller han.

  Dansegulvet er fuld af piger og drenge, der danser. I løbet af aftenen er der Limbo-konkurrence, hvor børnene kan vinde slik og fribilletter til næste disko.

  I baren bliver der solgt slushice. Her holder 12-årige Sandra Christensen pause fra dansegulvet. Hun fortæller, at hun både snakker med sine venner og jævnaldrende unge, som hun ikke kender i forvejen.

  "Det er hyggeligt at være sammen med mine venner. Jeg vil meget hellere være til Børnedisko, end jeg vil sidde hjemme fredag aften," fortæller Sandra.

  Danser Fortnite danse

  Hun sætter sig i en sofa med en veninde. I rummet ved siden af gymnastiksalen er der flere sofaer, hvor børnene sidder og snakker. Viktoria Sejerup på 11 år fortæller, at hun tager til Børnedisko for at se sine venner og for at danse.

  "Jeg kommer for at se mine venner og for at danse. Nogle gange ved vi ikke, hvad vi skal danse, så vi danser normalt de der Fortnite danse, men ellers hænger vi bare ud i salen," siger hun.

  KFUM og KFUK i Esbjerg er bare en af de lokalforeninger, der holder diskotek for børn og unge. I KFUM og KFUK i Roskilde mødes børn og unge til K-fest.