Søg

Hvordan tænker man kristendom andre steder i verden?

Skriftens stemmer: Få besøg af internationale gæster, der sammen med danske menigheder og præster vil læse Bibelen og give et indblik i, hvordan teksterne udlægges i forskellige dele af verden.

Løft blikket fra din hverdag, læs Bibelen med nye øjne

Har du tænkt på, at Bibelen forstås forskelligt rundt om i verden?

Hvad betyder fx ”frihed” for en palæstinenser? Garanteret noget andet end for et medlem af den danske Folkekirke.

Og hvad tænker en bibellæser fra Tanzania om ”det daglige brød”? Det har du nu mulighed for at blive klogere på.

Få internationale bibellæsere på besøg

Danmission har inviteret nogle erfarne bibellæsere fra fjerne lande til Danmark for at gøre os danskerne klogere på, hvordan man forstår Bibelen uden for Danmark.

Centrale begreber og bibelpassager opfattes på en særlig måde i forskellige lande, fordi vi mennesker også formes af det samfund, som omgiver os.

Det er i sig selv tankevækkende og berigende at reflektere over, og Bibelens inspirerende ånd kommer for alvor i spil, når vi hører nye perspektiver på de vigtige og vægtige ord, som vi allerede er fortrolige med.

"En brandgod idé"

Om tilbuddet fra Danmission siger formand for Kristendomsudvalget i KFUM og KFUK, Brian Jørgensen:

”Det er helt enkelt en brandgod idé. Jeg vil gerne opfordre vores medlemmer og lokalforeninger til at benytte sig af Danmissions tilbud om at få sat Bibelen i et større perspektiv. Vi bliver klogere på os selv og hinanden, når vi løfter blikket fra vores hverdag og ser verden fra et helt andet sted. Den tilgang til Bibelen er givende, og det hjælper med til at sætte ånden i Bibelen fri. Samtidig er det vigtigt i en økumenisk bevægelse som KFUM og KFUK at få skabt større kendskab til kristendom i andre lande.”

Gæsterne er i Danmark i perioden september-december 2017, hvor de tager rundt til i landet, og det er gratis at få besøg.

skriftens_stemmer-pdfLæs mere om tilbuddet fra Danmission (pdf)