Søg
aulum_teenklub_gravemaskine.jpg

Aulum-video storhitter på Facebook

89.000 gange er en video fra Teenklubben blevet vist på KFUM og KFUK i Aulums Facebookside. Videoen er fra ’brun sæbe-aften’ og viser, hvordan en gravemaskine også kan anvendes – når der tænkes lidt utraditionelt.

Aften i Teenklubben går viralt

Det er torsdag morgen den 25. august. Aftenen før har der været teenklub i Aulum, hvor Torkild Kildsgaard Larsen er leder. Hans 13-årige datter har lavet et kort video-sammenklip fra aftenen, som de deler på Facebooksiden for KFUM og KFUK i Aulum.

Temaet var ’brun sæbe-aften’, og i videoen kan man se, hvordan en 8 tons gravemaskine bruges som en slags karrusel, hvor de unge trækkes rundt i sorte gummiringe på et underlag af plastik og brun sæbe – en idé, der i øvrigt er kopieret fra Hvide Klit Familiecamp, fortæller Torkild Kildsgaard Larsen.

Opslaget på Facebook får hurtigt mange likes, og allerede om eftermiddagen ringer Dagbladet Holstebro-Struer for at skrive om Teenklubbens aften. Dagen efter har historien også bredt sig til Landsbrugsavisens hjemmeside.

En helt almindelig aften i Aulum

I skrivende stund er opslaget blevet delt 455 gange, mens selve videoen er vist mere end 89.000 gange.

”Det var egentlig en ganske almindelig aften i Teenklubben forstået på den måde, at vi altid forsøger at have spændende indhold,” fortæller Torkild Kildsgaard Larsen.

Det kom derfor også bag på ham, at så mange mennesker har reageret på videoen.

”Vi har bare gjort, som vi plejer med at dele billeder eller videoer fra vores klubaftener,” fortæller Teenklublederen.

Facebook får aktiviteterne længere ud

KFUM og KFUK i Aulum har haft en Facebookside i flere år, men Torkild Kildsgaard Larsen fik først rigtigt øjnene op for mediets potentiale i november 2015.

På vej hjem fra et distriktsarrangement tog Teenklubben forbi McDonald’s for at spise is – og de delte et billede derfra på Facebook. Det blev set over 1.000 gange.

”Så tænkte jeg: Er der virkelig 1.000 mennesker, der gider se på det? Men hvis der ikke skal mere til, så må vi hellere til at bruge det noget mere,” siger han.

I Aulum har de nu gjort det til en fast ting at dele indhold fra deres klubaftener, og Torkild Kildsgaard Larsen har flere gange oplevet at møde personer, han ikke kender, der kommenterer på indholdet og fx siger, at det ser ud til at have været en sjov weekend i KFUM og KFUK.

”Jo oftere, vi lægger noget op, desto flere kommer til, ’synes godt om’ og ser det, vi laver. Måske er der ikke målbar effekt her og nu, men over tid tror jeg, at det vil udbrede kendskabet til os,” siger han.

Se videoen på KFUM og KFUK i Aulums Facebookside