Søg
aleneforaelder_venoelejren.jpg

Aleneforælder i lejrfamilien

Et kursus for aleneforældre var Charlottes første møde med KFUM og KFUK. Siden blev sommerlejrene en fast tradition. Her har Charlotte fundet den ferieform, der passer til hendes familieliv.

Påskekursus i gave

I 2002 fik Charlotte L. Steffensen KFUM og KFUK’s påskekursus for aleneforældre i gave og hun havde ikke det store kendskab til KFUM og KFUK på det tidspunkt.

På kurset hørte hun om sommerlejrtilbuddene, og hun meldte sig selv og sin 5-årige søn til Venø Familielejr. Her oplevede hun et fællesskab, hun genkendte fra sin barndom som FDF’er.

”Mine forventninger til komfort blev måske ikke helt indfriet, men det blev mine forventninger til en lejr til fulde på alle andre områder, og så betød det andet ikke noget. Det fungerede endda så godt, at vi ville afsted igen året efter – og alle år derefter," siger Charlotte og fortsætter:
”Da min dreng blev for gammel til Venø, fortsatte jeg med at komme med hans 10 år yngre lillesøster, så jeg er virkelig en veteran på lejren.”

Fra Venø til Hvide Klit

Sidste år begyndte Charlotte dog at føle sig for ”gråhåret” til lejren på Venø, der meget henvender sig til småbørnsfamilier. De andre familier blev, med de naturlige udskiftninger, gradvist yngre.

Hun og datteren prøvede derfor Familielejren ved de hvide klitter i stedet, og det var en stor succes. Her mødte de ovenikøbet flere familier, som de allerede kendte fra Venø.

Nogen at tale med efter putning

Charlotte er ofte blevet spurgt til det med at være afsted som aleneforældet, hvor mange andre er afsted som ”en hel familie med mor og far og i gennemsnit tre børn.” Men hun har altid følt sig godt tilpas på lejrene.

”Det er skønt at være sammen med andre og at se familieliv, der fungerer. Det er en luksus at have nogen at tale med efter putning, også om Gud og tro. Det er svært at finde under andre ferieformer, særligt når man er alene,” siger Charlotte.

Charlotte er ikke i tvivl om, at hun vil komme på Familielejren ved de hvide klitter de næste mange år:

”Det føles som om, vi har en fremtid der, hvor de ældste børn er voksne mennesker. Det passer til vores familieliv.”