Søg
PlantHaab_klumme.jpg

Plant et håb

Hvad har æbletræer at gøre med Luther, håb og klima? Faktisk ikke så lidt, og det kan du blive klogere på i denne klumme.

Luther anno 2017

Det siges om Martin Luther, at han på et tidspunkt blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis han vidste, at verden ville gå under i morgen. Til det svarede han:

”Jeg ville plante et æbletræ!”

Det er et svar, som er fuld af håb. Håb på trods af dystre udsigter og et håb, som rækker ud over dette liv. For Luther ville livet fortsætte i Guds hænder, selv når døden og undergangen melder sin ankomst.

Det håb er stadig et budskab, som vi skal holde i hævd her i år 2017 – 500 år efter, at Luther hang sine berømte 95 teser på kirkedøren i Wittenberg. Det blev startskuddet til reformation, som bliver markeret på adskillige måder i år.

Plant et træ for håb

I 2017 kan man godt overvældes af, at fremtiden ser lidt dyster ud: Politiske omvæltninger, krige og ikke mindst et klima, som stønner mere og mere i varmen. Hvordan skal fremtiden dog ikke blive? Men i stedet for kun at ængstes, skal vi også holde det kristne håb for øje, ligesom Luther ville have gjort.

Derfor har Grøn Kirke-initiativet startet ”Plant et håb”-kampagnen her i 2017. Med Luther in mente opfodres vi til at plante æbletræer som en slags trods, der er båret af håb. Håb for klimaet, selv om det til tider kan se dystert ud.

Dette initiativ ønsker KFUM og KFUK at bakke op om, og derfor skal der nu lyde en stor opfordring til KFUM og KFUK's lokalforeninger om at plante et håb. I kan gøre det sammen med jeres lokale kirke, eller hvis I har en lejrbygning eller måske endda sammen med skolen? Der er mange muligheder for at plante træer. Det vigtigste er, at I også gør et lille event ud af det, så budskabet om håb står klart.

Der er grundlæggende tre trin i at være med i 'Plant et håb':

  1. I skal plante et træ eller anden beplantning i Danmark.

  2. Støtte et træplantningsprojekt i Cambodja og/eller Myanmar med kr. 500 (eller mere).

  3. Melde jer til ved at skrive til gronkirke@gronkirke.dk, og så bliver I registreret på det digitale Danmarkskort over plantede håb.

På Grøn Kirkes hjemmeside kan I finde ideer til, hvordan man kan putte træplanting ind i en kirkelig ramme. Grøn kirke er glade for, at vi i KFUM og KFUK slår til lyd for deres kampagne, og vi har fået lov til at bruge deres plakater om 'Plant et håb'.

Find inspiration og læs mere på Grøn Kirkes hjemmeside

planthaab_500x700_plakat-pdfHent plakaten som pdf her

Et bedre klima for børn og unge

Afsluttende vil vi gentage vores opfordring til at være med i Plant et Håb. Klimaudfordringerne er noget, der vil fylde meget i vores børns fremtid, og allerede nu er det et tema, som mange børn og unge er bekymrede for.

I KFUM og KFUK skal vi derfor gøre vores for, at børn og unge får et sted at gøre noget aktivt for klimaet – omend i det små - og opleve, at der stadigvæk kan være håb.

På vegne af KFUM og KFUK's Kristendomsudvalg samt udvalget for Lokale Aktivitetsmiljøer,

Morten Hougaard Sørensen, Brian Jørgensen og Christina Iversen

Del, spred og inviter andre