Søg
Neuwieser_creaticecommons.jpg

500 års livtag med Luther

Det er i år 500 år siden, at Martin Luther hang sine berømte 95 teser op på døren af Wittenberg Slotskirke. Det jubilæum fejrer vi i KFUM og KFUK i 2017.

Det er i år 500 år siden, at Martin Luther som ung munk hang sine berømte 95 teser op på døren af Wittenberg Slotskirke. Man må sige, at Luther ved at gøre det – og efterfølgende stå fast på det på trods af trusler mod sit eget liv - har sat sit præg på verden.

Den lutherske kirke i Etiopien er fx den største lutherske kirke i verden rent medlemsmæssigt. Formanden for alle verdens lutheranere (gennem det Lutherske Verdensforbund, LWF) er en palæstinensisk luthersk biskop fra Jordan.

Luthersk kristendom er i dag et globalt fænomen, selv om det længe primært var os her i Skandinavien, der var arvtagerne efter Luther. Det er i dag ikke længere sådan.

Luthers indflydelse på KFUM og KFUK

Historisk set var Danmark et af de første lande til at tage Luthers tanker til sig, og det betyder faktisk ikke så lidt for os i dag. Vi er af nogle forskere udråbt til det mest lutherske land i verden kulturelt og åndeligt set. Derfor spiller det selvfølgelig ind på den måde, vi arbejder med og forstår kristendom på i KFUM og KFUK.

500 års historie lader sig ikke fornægte. Det er det oplagt, at KFUM og KFUK også sætter fokus på Luther og bidrager med at markere det temmelig skarpe hjørne, som et 500-års jubilæum er.

Luther danner fx overskrift for både forårets Bibelferie og for den kommende Efterskolefestival, hvor 700 efterskoleelever skal tage livtag med Luther på forskellige måder. Til sommer fylder vi en bus med unge og drager afsted til Wittenberg, reformationens ground zero, hvor vi vil fejre jubilæet sammen med unge fra hele verden og samtidig blive klogere på Luther og reformationens betydning for os. På godt og på ondt.

På forskellige måder vil Luther dukke op i årets løb i KFUM og KFUK. Jeg er stolt af, at vi i KFUM og KFUK tager den udfordring på os det er, at gøre Luther og kristendommen relevant for unge anno 2017 - helt i forlængelse af vores nye formålsparagraf.

Inspiration til livtag med Luther

I kan også tage jeres egne livtag med Luther rundt om i lokalforeningerne. Om det skal være studiegrupper, et samarbejde med jeres lokale kirke eller noget helt tredje er op til jer, men der er et væld af initiativer over hele landet, som I kan deltage i.

Der er oprettet en hjemmeside for reformationsjubilæet, hvor I kan finde arrangementer rundt om i landet - og her kan I også læse de 95 teser, som Luther begyndte det hele med.

Find hjemmesiden på Luther2017.dk

Konfirmandcenteret har også en række gode undervisningstilbud, som skal have en stor anbefaling herfra. Her kan I virkelig komme godt i gang med at tage livtag med Luther. 

Gå til Konfirmandcenter.dk

God fornøjelse.

Del, spred og inviter andre