Kom med på årets Journey for Justice

Siden 2000 har KFUM og KFUK sendt unge til Vestbredden for at deltage i solidaritetsrejsen Journey for Justice. Nu kan du komme med.

Målgruppen er ca. 18-30 år.

Som deltager i Journey for Justice vil du sammen med andre internationale og palæstinensiske deltagere få mulighed for at få et unikt indblik i både YMCA og YWCA’s arbejde i Palæstina og den almindelige palæstinensers hverdag, der er stærkt præget af den israelske besættelse.

Du får rig mulighed for, at få en dybere forståelse af den palæstinensiske kultur og historie gennem møder og diskussioner med f.eks. politiske og religiøse ledere, palæstinensiske landmænd, flygtninge og studerende. Som deltager bliver der også rig mulighed for at opleve områdets seværdigheder såsom Hebron, Betlehem, Jerusalem, Al-Aqsa Moskeen, Grædemuren og meget mere.

De første 8 dage arrangeres af YMCA og YWCA’s fælles organisation, JAI, i Palæstina, og efterfølgende er der 5 dage i Israel der arrangeres af KFUM og KFUK Danmark. Tiden i Israel vil blive brugt på at opleve en anden side af konflikten og på at undersøge, hvordan man der arbejder for fred og retfærdighed. Programmet for dette følger.

Formidl dine oplevelser

I år er den primære formidlingsopgave at udvikle aktiviteter og materiale til årets landsmøde i KFUM og KFUK, der finder sted i november 2018. Vi er særligt interesserede i billedlig formidling, så er du en dygtig fotograf, eller kan du noget med video, så modtager vi meget gerne din ansøgning. Det er dog på ingen måde et krav for at deltage i rejsen.

Inden afrejse afholdes en forberedelsesdag lørdag d. 2. juni samt en formidlingsdag efter rejsen, lørdag d. 1. september. Deltagelse i disse er obligatorisk og en forudsætning for, at man kan komme med på rejsen. Dagene afholdes i KFUM og KFUKs lokaler i Aarhus, og der vil både før og efter rejsen bliver arbejdet med planlægning og udvikling af aktiviteter og materiale.

Hvornår og hvor længe?

D. 30. juni til d. 12. juli 2018 inkl. rejsetid (der kan forekomme ændringer).

Forberedelsesdag: lørdag d. 2. juni 2018

Formidlingsdag: lørdag d. 1. september 2018.

Budget

4.500 kr. inkl. al transport, kost og logi. Prisen er ekskl. udgifter til forberedelses- og formidlingsdag.

Ansøgning

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Helene Juhl, helenejuhl@kfum-kfuk.dk. Ansøgningsfrist er d. 1. maj 2018.

Er du i tvivl? Læs bloggen fra tidligere år og bliv overbevist.

Hent ansøgningsskemaet her (Word-dokument)

Vil du vide mere?

Læs mere om Journey for Justice

Læs om Palæstinanetværket

Læs bloggen fra sidste års rejse og bliv overbevist