Tag med Globetrotter til Israel og Palæstina

Rejsen vil være med til at give dig perspektiver i en kompleks og konfliktfyldt situation. Du får mulighed for, med egne øjne og på egen krop, at se og opleve, hvordan en konfliktfyldt hverdag med alt fra checkpoints og soldater til oliventræskampagner, eksotiske markeder og falafler kan håndteres.

Sammen med andre unge fra Danmark og Palæstina vil du udforske, udveksle erfaringer og lære om og opleve frivillighed, ledelse, gruppedynamikker og dialog i en anden kulturel kontekst.

Programmet er spækket med oplevelsesrige programpunkter, hvor vi bl.a skal se religiøse steder og turistattraktioner i Betlehem og Jerusalem, blive vist rundt og få fortællinger fra lokale guider, opleve den splittede by Hebron og erfare, hvordan YMCA arbejder og fungerer et andet sted i verden.

Alt sammen oplevelser, hvor vi har muligheden for at forstå nogle af de problematikker, der findes i det problemfyldte område, men også se nogle af de spirende projekter, der kan vidne om, at der er håb forude, og hvor samarbejde, tolerance og fred er i centrum.

Målgruppe: 16-20-årige

Kom hjem med nye erfaringer og perspektiver

På turen får du mulighed for at opleve, hvordan YMCA/YWCA (KFUM og KFUK) som verdensomspændende organisation kan være med til at skabe mening i en kulturelt anden sammenhæng. På rejsen vil du opleve forskellige former for frivillighed, der kan være med til at inspirere, så du selv kan finde ud af, hvad netop du brænder for, og hvilke muligheder KFUM og KFUK har for dig for at blive engageret i en lokal, national eller international kontekst.

At du kommer hjem med løsningen på en flere hundrede år gammel konflikt, er ikke et mål for denne tur, - men at du vil blive udfordret, provokeret, styrket og en masse erfaringer og perspektiver rigere, kan vi garantere!

For at blive klædt på til rejsen og lære dine rejseledere og medrejsende at kende, inden du tager afsted, vil der være en obligatorisk forberedelsesweekend. Ligeledes vil der efter rejsen være en weekend, hvor nogle af alle de tanker, der blev sat i gang på rejsen er kommet lidt på afstand og kan blive vendt, og der vil være mulighed for at finde konkrete projekter i KFUM og KFUK, hvor dine idéer og kræfter kan komme i spil.

Sæt kryds i kalenderen

  • Forberedelsesweekend den 26.-28. maj 2017
  • Rejse til Israel/Palæstina den 2.-11. juli 2017
  • Opsamlingsweekend d. 25.-27. august 2017

Rejsen koster 5.300 kr., og hvis det kniber med knasterne, så er vi sikre på, at din lokalforening, Y's Men, Lions Club eller andre flinke mennesker gerne vil støtte din tur økonomisk.

Følg begivenheden på Facebook