Beskrivelse:

En børnehøjskole laver højskole for børn gennem højskoleliv, kurser og aktiviteter. Her vil vi gøre verden større for de mindste. Det skal ske ved at lade børn møde højskoletankerne om fællesskab, dannelse og værdighed på baggrund af et folkekirkeligt ståsted. En børnehøjskole giver børn et sted, hvor de kan øve sig i at være nysgerrige på sig selv, på hinanden og på livet. Børnehøjskolen er for alle – uanset hvem man er, eller hvad man tror på.

Læs mere på Aarhus Børnehøjskoles hjemmeside.

Se kort video.

Målgruppe:

Børn i alderen 6-13 år. 

Leder- og frivilligressourcer:

  • En forstander/projektleder og/eller styregruppe til at varetage den overordnede ledelse samt drift og udvikling
  • Undervisere til kurser
  • Frivillige/ledere til forskellige udvalg, herunder: kursusudvalg, frivilligudvalg, kommunikationsudvalg, eventudvalg m.fl.
  • Madfrivillige

Lokalitet:

Lokaler hvor der er faciliteter og køkkenforhold med mulighed for fællesspisning. Derudover skal der være lokaler og god plads til at afholde et eller flere kurser samtidigt. Det kan fx være i foreningsbygningen, forsamlingshuset eller skolen. 

Tidsramme:

Kurserne på en børnehøjskole kører typisk i 6 - 7 uger og/eller 12-13 uger, gerne to eller flere kurser samtidig. En typisk dag kan se ud som følger (OBS – evt. en kortere dag for de yngste):

Program
15:30: Dørene åbner
16:00: Fællessamling med fortælling og sang
16:20: Undervisning
18:00: Aftensmad
18:30: Oprydning
18:35: Fællessamling med fællessang, fadervor og afslutning på dagen
18:45: Tak for i dag og på gensyn

Økonomi:

Der skal være økonomi til materialer til kurser, indretning af lokaler, fællesspisning, evt. lokaleleje og rengøring mv. Man kan opkræve et kursusgebyr til at dække dele af udgifterne. Find inspiration fra Aarhus Børnehøjskole og Skjern Børnehøjskole.  

Mere information:

Forstander på Aarhus Børnehøjskole, Thomas Krøyer, 6021 4400 eller thomas@boernehoejskole.dk.
Se desuden KFUM og KFUK's intranet for frivillige.