Søg
palaestinanetvaerket_logo.jpg

Palæstinanetværket

Formålet med Palæstinanetværket er at oplyse om Israel/Palæstina-konflikten og udfordre folk til at tage stilling i overensstemmelse med deres værdier.

Et netværk under KFUM og KFUK

Palæstinanetværket er en projektgruppe under KFUM og KFUK’s udvalg for Globale Fællesskaber.

Netværket er omdrejningspunktet for KFUM og KFUK’s engagement i Palæstina og arbejder med oplysning og deltager på nationale events for at sætte fokus på konflikten. 

Netværket består af medlemmer af KFUM og KFUK i Danmark, der tidligere har været i Israel og Palæstina i forbindelse med Journey for Justice, en international solidaritetsrejse arrangeret af YMCA i Østjerusalem og YWCA i Palæstina.

Læs mere om Journey for Justice

Oplysning om Israel/Palæstina-konflikten

Palæstinanetværket er omdrejningspunkt for KFUM og KFUK’s engagement i Palæstina. Netværket arbejder med oplysning og deltager på nationale events for at sætte fokus på konflikten.  I 2016 var Palæstinanetværket bl.a. medarrangør af en grupperejse til Palæstina Maraton og deltager med aktiviteter på Wonderful Days.

Formålet med Palæstinanetværket er at oplyse om Israel/Palæstina-konflikten og udfordre folk til at tage stilling i overensstemmelse med deres værdier. Det gør vi bl.a. ved at holde foredrag, skrive blogs, producere film til YouTube og arrangere forskellige events.

Ved at bevare en tæt kontakt til vores søsterorganisationer i de besatte områder holdes vi i Palæstinanetværket hele tiden engagerede i konfliktens udvikling – og vores handling planter samtidig et tydeligt håb hos palæstinenserne, så de kan fortsætte det vigtige arbejde i YMCA og YWCA.

Palæstinanetværkets arbejdsgruppe

Netværket har en overordnet arbejdsgruppe, som varetager de organisatoriske sider af netværksarbejdet.

Arbejdsgruppens arbejde er varieret. Det består blandt andet i at organisere netværkets aktiviteter samt finde rejseleder og deltagere til den årlige Journey for Justice-rejse. 

Følg Palæstinanetværket på Facebook

Hold dig opdateret på Facebook

Samarbejdspartnere i Palæstina

KFUM og KFUK's faste samarbejdspartnere er YMCA i Østjerusalem og YWCA i Palæstina, som har slået sig sammen omkring oplysningsinitiativet Joint Advocacy Initiative (JAI).

Et af initiativets formål er at arrangere besøg for YMCA og YWCA-bevægelser fra hele verden for at gøre opmærksom på situationen i de besatte områder. JAI står bl.a. bag solidaritetsrejsen Journey for Justice.

Endvidere er deres mål også at skabe forandringer på lokalt plan ved at involvere palæstinensiske organisationer og individer i arbejdet for at opretholde basale rettigheder og derigennem skabe sociale forandringer.