Søg
palaestina_bilin_journeyforjustice_2015.jpg

Journey for Justice

Siden 2000 har KFUM og KFUK sendt unge medlemmer til Vestbredden for at deltage i Journey for Justice, en international solidaritetsrejse arrangeret af JAI, som er et fællesinitiativ mellem YMCA i Østjerusalem og YWCA i Palæstina.

Journey for Justice - en solidaritetsrejse

Journey for Justice giver danske unge mulighed for at få et unikt indblik i både YMCA’s arbejde og den almindelige palæstinensers hverdag, der er stærkt præget af den israelske besættelse.

Sammen med mange andre internationale gæster deltager unge palæstinensere i Journey for Justice, hvilket giver mulighed for en rig og dybere forståelse og erfaringsudveksling.

Journey for Justice er en unik mulighed for at opleve den årelange konflikt på tætteste hold og bliver helt sikkert en uforglemmelig rejse for alle deltagere.

Få indblik i unge palæstinenseres hverdag

Journey for Justice giver en forståelse af unge palæstinenseres hverdag gennem møder og diskussioner med palæstinensere og israelere, fx politiske og religiøse ledere, bosættere, palæstinensiske landmænd, flygtninge og studerende.

Deltagerne får også mulighed for at se og opleve det fascinerende område med alle dets seværdigheder såsom Hebron, Betlehem, Jerusalem, Al-Aqsa Moskeen, Grædemuren og Det Døde Hav.

Rejsens fokus vil dog klart ligge på den israelsk-palæstinensiske konflikt og sker i solidaritet med det palæstinensiske folk.

Formidlingsarbejde som del af rejsen

Inden afrejse er det obligatorisk for deltagere på Journey for Justice at deltage i en forberedelsesweekend. 

Som en opfølgende del af rejsen skal de danske deltagere desuden indgå i et formidlingsarbejde, hvor de får mulighed for at dele deres oplevelser med interesserede KFUM og KFUK'ere og andre danskere.

For at klæde deltagerne på til formidlingsarbejdet arrangeres der en obligatorisk kursusweekend i efteråret. I forbindelse med hele processen er der rig mulighed for at arbejde kreativt og udtænke nye ideer.

Læs blog fra Journey for Justice '17

Video: Why go on Journey for Justice

Nidal AbuZuluf, leder af JAI, fortæller om Journey for Justice, og hvad det vil sige at være en global medborger. (Vi undskylder for lyden - der var lidt mere vind end forventet.)