Mød YMCA og YWCA i verden

På rejse med Globetrotterne vil du både blive udfordret, provokeret og styrket gennem forskellige aktiviteter. Du vil møde YMCA eller YWCA i et andet land og opleve, hvordan der arbejdes med frivillige.

På rejsen vil vi tale og lave øvelser om frivillighed og dialog samt andre teknikker, der kan sætte tanker i gang og være nyttige i frivilligt arbejde.

Skab din egen Y-dentity

Globetrotter-rejsen er også din mulighed for at skabe eller udvikle Y-dentity, som er din identitet og plads i det verdensomspændende YMCA/YWCA-fællesskab.

På rejsen vil du i relation til andre mennesker finde ud af, hvad DU brænder for, og hvad din rolle kan være i KFUM og KFUK i dagligdagen. På rejsen med Globetrotter vil du opleve, at KFUM og KFUK’s arbejde er mere nuanceret end den forening, du måske (eller måske ikke) er vant til at komme i, hvilket vil udvide dit syn på organisationen.

Uanset dit kendskab til og erfaring med KFUM og KFUK kan vi garantere, at dit syn på bevægelsen vil være forandret, når du kommer hjem.

Find aktuelle rejser her

Få inspiration til frivilligt arbejde

På rejse med Globetrotterne er der tilknyttet 2-4 rejseledere, som har erfaring med frivilligt arbejde inden for KFUM og KFUK. Rejselederne vil således bidrage til, at du finder din Y-dentity og får en god oplevelse med hjem.

Deltagelse på rejsen medfører ikke nogen forpligtelse på at starte med en masse frivilligt arbejde efter hjemkomsten… men vi tør næsten garantere, at du ikke kan lade være :-).

Følg Globetrotter på Facebook

Tidligere rejser med Globetrotter

Destination Unknown 2017

Turen “Destination Unknown” gik i 2017 til Ukraine, hvilket ingen af deltagerne vidste, før de tog afsted. Da deltagerne fik billetten i lufthavnen troede de, at de skulle til Warszawa i Polen. Men allerede efter de var landet, fik deltagerne den første overraskelse, da de skulle videre med bus til Lviv i Ukraine. En stor del af denne rejses koncept var altså det at kaste sig ud i noget ukendt, og deltagerne blev udfordret på det at være vant til nogenlunde kontrol og struktur i hverdagen.

Ukraine er et land i krig og med manglende tiltro til systemet, hvilket var spændende og lærerigt for deltagerne at opleve. Deltagerne oplevede en YMCA-forening i Lviv, som havde gode lokaler, men hvor langt fra alle arrangementer havde noget med YMCA at gøre.

Derudover var en stor oplevelse på rejsen besøget i YMCA i Lutsk. Her var faciliteterne begrænsede, men der var mange frivillige, og deltagere og rejseledere blev taget i mod med ukrainsk kage, dans og sang. Deltagerne mødte på turen både unge ukrainere, inspirerende frivillige, forskellige YMCA-foreninger og havde det fedt med hinanden i alle de, på forhånd ukendte, situationer de havnede i - som blandt andet endte med en tur på karaoke-bar.

Læs blog fra planlæggerne af rejsen

Israel/Palæstina 2017

I sommeren 2017 tog en flok rejselystne unge til Israel og Palæstina for at blive klogere på sig selv, hinanden samt KFUM og KFUK som en verdensomspændende organisation. Et af turens formål var at få en bedre forståelse for forholdet mellem Israel og Palæstina, og hvilken betydning dette har for lokalbefolkningen.

I mødet med mennesker, der på forskellig vis er involveret i situationen, fik deltagerne et mere nuanceret billede og oplevede hurtigt, at konflikten er endnu mere kompliceret end det ofte bliver fremstillet. Ved at høre om de lokale samarbejdspartneres projekter, hvor der er fokus på kapacitetsopbygning og rehabilitering, fik deltagerne sammen med palæstinensiske unge indblik i, hvordan man som frivillig forening kan spille en rolle i en aktuel samfundsmæssig problemstilling. Dette var med til at inspirere og gav anledning til at gentænke deres egen rolle som frivillige og medborgere i lokalsamfundet.

På turen blev der også tid til at opleve nogle af de historiske og religiøse byer og monumenter med besøg ved bl.a. Grædemuren, Hebron, Fødselskirken, Getsemane Have og Jerusalem.