At have bevægelsesfrihed betyder, at du har muligheden, valget og retten til at bevæge dig fra A til B, når som helst og af hvilken som helst årsag. Bevægelsesfrihed er den menneskerettighed, som foreskrevet i artikel 13 i FN’s verdenserklæring om menneskerettigheder:

”Enhver har ret til at bevæge sig frit og til frit at vælge opholdssted indenfor hver stats grænser. Enhver har ret til at forlade et hvilket som helst land, herunder sit eget, og til at vende tilbage til sit eget land”.

Bevægelsesfrihed er en af de store udfordringer for en palæstinensiske befolkning, der lever under besættelse. Palæstinenserne kan ikke bevæge sig frit på vejene og/eller imellem byerne. Deres bevægelsesfrihed er dermed begrænset af deres identitet, diverse tilladelser, deres bopæl/by, og hvem de er gift med. Folk fra hele verden og palæstinensere løber derfor hvert år sammen for at bidrage til større fokus på emnet samt for at skabe en løbekultur i Palæstina. Du har mulighed for at løbe med og samtidig opleve et Palæstina i bevægelse på flere niveauer.

På dagsturene kommer du helt tæt på Folkekirkens Nødhjælp og KFUM og KFUK's udviklingsprojekter og får nyt perspektiv på Palæstina - det lige fra sadlen på en elcykel i Jerusalem til et besøg i en ødelæggelsestruet beduinlejr.

Rejsen er inkl. 3 dagsture, som du vælger ved bestillingen. Du kan tilkøbe yderligere 2 dagsture.

Læs mere her