Søg
campduncan_2016_lederteam.jpg

Sommer i Camp Duncan

  Sommeren er startet, og det er Camp Duncan også i USA. Læs med om, hvordan det er som dansker at komme ind i det amerikanske campliv.

  Hej, mit navn er Marie Birkedal, og jeg er denne sommer i USA som camp counselor på Camp Duncan. Jeg kommer fra en lille by, der hedder Handbjerg mellem Holstebro og Vinderup. Jeg er 22 år og har arbejdet på KFUM’s soldaterhjem i Skive, inden jeg tog af sted.

  Den 1 juni ankom jeg til Camp Duncan, og om morgenen den 2 juni tog alle de internationale counselors til banken for at få lavet en bankkonto. Efter 4-5 timer i banken gik vi i gang med træning. Træning vil sige, at vi skulle lære en hel masse sange, lege og regler. Der kom også nogle folk udefra og fortalte om forskellige ting f.eks. diabetes, tourettes syndrom, astma osv., da der i løbet af sommeren vil være børn med de forskellige sygdomme.

  Vi havde træning fra den 2-9. juni, som sluttede med fællesspisning uden for campen. Den næste uge brugte nogle af os på at gøre campen klar til sommeren, dvs. vi malede, klippede hæk, skovlede flis osv.…

  Tag Day

  De første 2 lørdage vi var på campen blev dog ikke brugt til træning eller klargøring. De blev brugt på noget de kalder “Tag Day”, det går ud på, at vi deler os i grupper på ca. 8 mand og kører ud til et lyskryds i byen. Hver gang der så bliver rødt, går man mellem rækkerne af biler og spørger, om de vil donerer penge til at sende børn på camp, der går man så frem og tilbage i ca. 6 timer.

  Der er kommer rigtig mange børn på camp af dette stykke arbejde, og vi fik samlet over 30.000 dollars ind!

  Som i Danmark - og alligevel ikke

  Det at være på camp i USA ligner det at være på sommerlejr i Danmark - og så alligevel ikke. For det første er det meget større, end hvad jeg er vant til, området er såå stort, hvilket gør, at der er plads til nogle andre aktiviteter. Jeg troede aldrig, jeg ville lære at finde rundt, men det går nu egentligt ret godt.

  Der er også rigtig mange regler, som man skal huske, og det er simpelthen fordi, amerikanere sagsøger hinanden for den mindste lille ting.

  Det er er fedt at være på campen, også selvom man ikke bare lige sådan kan komme ind til byen eller væk fra campen. Det gør heller ikke så meget, fordi du er sammen med nogle fantastiske mennesker, både de andre counselors og de andre, som arbejder på campen. Vi er som en stor familie, og det er for mig en fantastisk ting, når man er så langt væk hjemmefra.

  Vi er lige startet på den første uge med campers, og det hele er spændende og nyt igen igen. Jeg ser frem til de kommende uger med campers. Jeg glæder mig til at komme i gang og bruge det, vi har lært, men også lære dem at kende og give dem en hel igennem fantastisk sommer.