Søg
1.JPG

Hvordan kommer jeg overhovedet til Yaoundé?

Flaskepost fra Yaoundé til den fremtidige praktikant!

Sidder du lige nu og overvejer at blive praktikant ved YMCA Cameroun (C-YMCA)? Vi (Patricha og Anne) er praktikanter i Cameroun og håber, at de næste par blogindlæg kan give dig en mere konkret fornemmelse af, hvad det indebærer at bo i Yaoundé og være praktikant hos C-YMCA J Du kan godt glæde dig! Så uden mere ståhej, vil vi nu starte ud med at fortælle om det første døgn her i Cameroun

Det første døgn:

Selvfølgelig skal du altid have styr på dine vaccinationer, når du rejser til et fremmed land, men i Cameroun har de obligatoriske vaccinationer. De kan godt skifte fra år til år, men for os var det gul feber og polio. De uheldige personer som ikke kunne bevise at de havde disse vaccinationer, blev guidet ind i et lille rum, som stødte op til ankomsthallen, hvor de fik dem med det samme.

Vi ved hverken hvad pris- eller hygiejne niveauet er for disse ”tvangs-vaccinationer” så sørg hellere for at have styr på dem hjemmefra!

I lufthavnen:

Du vil blive hentet i lufthavnen af en eller to personer fra kontoret. De har blå trøjer på med YMCA logoet og er med garanti de eneste som snakker engelsk i miles omkreds, så der er ingen fare for at sætte sig ind i en forkert bil.

De kan godt komme lidt for sent, så der er ingen grund til at gå udenfor bygningen. Gør du det vil du helt sikkert blive angrebet af ti unge fyre, som vil ”hjælpe dig” med at komme i kontakt med YMCA. Dette er helt unødvendigt, så lær af vores fejltagelse og undgå ilddåben ved at blive indendørs til du kan se de blå trøjer. Og bare rolig, de skal nok finde jer; I er højst sandsynligt de eneste hvide personer med flyet..

For os var det to kvinder, Lavette og Larissa, som kom og hentede os. De vinkede kækt til os og gav os smækkys på kinderne som hilsen. Derefter fik vi stuvet fire kvinder, chauffør og to store kufferter ind i en taxi, og så var vi ellers på vej til midtbyen.

Da det ikke havde været muligt at finde en lejlighed eller en værtsfamilie til os inden vi tog af sted, blev vi indlogeret på hvert vores værelse på et hotel de første dage. Det var muligt at bestille mad på hotellet, men vi lærte hurtigt, at det var en god idé at gå ned og bestille morgenmad en lille halv time inden, man ville spise den – det var ikke nok at aftale det aftenen før.

Den første dag:

Vi ankom mandag aften og nød bare at smide os i vores seng. Tirsdag morgen blev vi så hentet af vores kontaktperson, Larissa, som tog os med til vores første møde med de andre på kontoret og i det hele taget har hjulpet med ting som at få et camerounsk simkort, finde en lejlighed, finde det nærmeste marked, etc. Men alt dette kan du læse mere om i de kommende blogindlæg