Søg
4.1.jpg

Træningsweekend i Dschang

Hej igen!

Efter de sidste tre blogindlæg håber vi, at en fremtidig praktikant vil føle sig lige mere forberedt på, hvad der venter dem i Cameroun. Dette blogindlæg vil ændre lidt karakter, og vil fokusere mere på de forskellige YMCA-initiativer, som vi har oplevet hernede. Nogle initiativer vil bare være for information så I kan få lidt mere at vide om hverdagen og fremgangsmåden hernede, men andre kan måske inspirere jer og tilpasses til en dansk kontekst.

Det her blogindlæg kommer til at omhandle en weekend i Dschang jeg (Anne) var med til, hvor medlemmerne af lokalforeningerne omkring Dschang fik undervisning ud fra temaet ”Rejs dig, bliv lys” (Es. 60,1).

 

Weekenden

Weekenden startede for os allerede fredag morgen, da vi – Rigobert, Enock og jeg – skulle med bus fra Yaoundé til Dschang. Det var min første bustur i et afrikansk land, og turen i sig selv var en helt oplevelse :) Men efter 8 timer i en skrumlende bus på en hullet vej kom vi endelig frem!

Weekenden i sig selv var meget anderledes, end hvad man ville finde i Danmark, hvis man afholdt et weekend-seminar. Den største forskel umiddelbart var mængden af undervisning. Med et par danske briller på ville jeg forvente en time fredag aften, op til tre i løbet af lørdag og gudstjeneste + en time søndag. Og resten af tiden ville så gå med andre aktiviteter – sport, lege og muligheden for bare at hygge sig sammen. Programmet var derfor lidt et chok, da jeg så det. I løbet af hele weekenden var der planlagt 11 timer med undervisning à en time. Der var to fredag aften, syv i løbet af lørdag og to søndag + en gudstjeneste. Under nogle af timerne var alle deltagerne til stede, mens under resten af timerne var de delt op i to klasser – én for de yngste og de nye medlemmer og én for ’gamle’ medlemmer og de forskellige ansvarlige personer i lokalforeningerne.

Undervisningen i løbet af weekenden var ret varieret – det var alt fra hvordan man får et personligt forhold til Gud, til hvordan en lokalforening fungerer og til hvordan man planlægger et program. Nogle af timerne var derfor meget med fokus på det åndelige mens andre var mere praktiske. Men næsten alle timerne tog på en eller anden måde udgangspunkt i Biblen.

Det var rigtig spændende at opleve, hvordan man i en camerounsk kontekst udfører en træningsweekend, og hvordan fokusset i weekenden er på undervisning og ikke helt så meget på det sociale aspekt og på tid til erfaringsudveksling mellem deltagerne. Der var dog også tid til andet end undervisning. Lørdag aften var der ’soirée culturelle’ – kulturel aften, hvor der blev sunget sange og lavet forskellige konkurrencer, fx hvem kan nævne flest bibelvers, og søndag morgen blev der spillet fodbold inden gudstjenesten.

Det var også meget tydeligt i løbet af weekenden, at det gjaldt om, at få så meget indhold ind i programmet som muligt. Det betød, at der fredag aften først blev serveret aftensmad efter at de to timer var færdige og klokken var blevet 23.15. Og både lørdag og søndag startede kl. 5.15 med morgenmeditation, hvor man i små grupper sad og snakkede om forskellige spørgsmål baseret på Es. 60,1. Lørdag var som sagt fuld af undervisning og så den kulturelle aften hvor programmet igen først sluttede med aftensmad lidt over kl. 23, og camerounerne kunne ikke forstå, at jeg hellere ville i seng i stedet for at spise ’natmad’ :). Programmet sluttede søndag kl. 14, og så gik turen tilbage til Yaoundé, hvor vi ankom 23.30, godt mættede med masser af nye indtryk og tanker fra weekenden, der gik.

Se flere indlæg fra “Praktik Cameroun 2019 forår”

Del, spred og inviter andre