Søg
daniel-2016x1512-604x453.jpg

Glimt fra glemte historier

Vi hedder Anne Cathrine Lykkegaard Pedersen og Daniel Grønne Jensen. I januar afsluttede vi begge vores studier hjemme i Aarhus og rejste herefter til Sydafrika, hvor vi nu arbejder frivilligt på YMCAs landskontor i Durban. Selvom vi sidder på samme kontor, sidder vi med hver vores opgaver og dette blogindlæg handler om Daniels arbejde.

 

At arbejde med kommunikation i et land, der er 28-gange større end Danmark, har elleve forskellige nationalsprog og ligeså mange forskellige kulturer er en stor udfordring. Ikke desto mindre giver det også et hav af spændende muligheder, da jeg får lov at prøve forskellige ideer af. En af disse ideer var, at starte en YouTube-kanal.

Baggrunden for kanalen er, at YMCA South Africa har et stort ønske om, at være bedre til at formidle deres succes historier. Mange historier ender desværre i glemmebogen, da ingen indsamler eller bringer dem. En rigtig uheldig situation, da YMCA tilbyder mange gode og meningsfyldte aktiviteter på både national- og lokalplan. Aktiviteter der blandt andet spænder fra klubarbejde for udsatte børn til affaldssortering og fra fitnesscentre til fængsel besøg.   

Kanalen er derfor en mulighed for at bringe to-tre minutters-videoklip, der viser, hvad YMCA laver gennem deres succeshistorier. Fordelen ved YouTube er, at det ligesom i Danmark er et populært og benyttet medie, videoerne er nemme at dele og så er de gode i et fundraisings øjemed.

Senest bragte videoarbejdet min lokale makker og jeg til en township, hvor vi med hvert vores kamera optog en historie om en 38-årig mand, der havde siddet elleve år i fængsel for at skyde en sikkerhedsvagt under et røveri. Med hjælp fra en lokal YMCA, havde han og en håndfuld andre eks-fanger startet et møbelpolstringsfirma. Et firma der afholder gruppen af mænd fra at begå kriminalitet igen.

Eks-kriminelle har det generelt svært i Sydafrika. Ingen ansætter folk med en plettet straffeattest, og der er heller ingen hjælp at hente hos staten. Størstedelen fortsætter derfor i den kriminelle løbebane, da det er den ”kendte” og eneste udvej.

YMCAs møbelpolstringsprojekt er derfor et sydafrikansk bud på, hvordan man hjælper tidligere indsatte med at resocialisere efter mange år bag lås og slå.

Du kan se video her: https://www.youtube.com/watch?v=g9aMSDMPNrU

Hold øje med kanalen for der kommer løbende flere videoer til.

Se flere indlæg fra “Globale frivillige i Durban”

Del, spred og inviter andre