Søg
46078268625_89a3234c6d_k.jpg

Praktikanter til kommunikation og projektudvikling hos YMCA Cameroun

KFUM og KFUK søger to praktikanter til kommunikation og/eller projektudvikling hos vores partnerorganisation YMCA Cameroun. Et perfekt praktikantophold for dig, der interesserer dig for kulturmøde, frivillighed, organisationskultur, civilsamfund, udvikling, Afrika eller lidt af det hele. Som praktikant hos YMCA Cameroun er du med til at skabe forandring sammen med afrikanske unge.

Dine opgaver og dine oplevelser

Som praktikant hos YMCA Cameroun vil du, afhængigt af dine kompetencer og interesser, primært komme til at arbejde med:  

1)   Projektudvikling- og monitoring: Projektkoordinering, - implementering og -evaluering, research og fundraising.

2)   Kommunikation og PR: Ekstern og intern kommunikation, herunder bl.a. hjemmeside, kampagnearbejde, udarbejdning af kommunikationsplaner og formidling af projekter i Danmark og Cameroun.

I YMCA Cameroun arbejder man bl.a. med fritidsklubber for unge, sociale aktiviteter i fængsler, hjælp til flygtninge og aktiviteter, der skal fremme frie og fair valg. Herudover startede KFUM og KFUK i Danmark, YMCA Cameroun og YMCA Sydafrika i 2018 samarbejdet Y-Glocal. Læs mere om Y-Glocal her.

Herudover håber vi, at du med din viden vil bidrage til at kapacitetsopbygge YMCA Cameroun igennem undervisning og workshops for organisationens frivillige. Det kunne f.eks. være emner som fundraising, projektplanlægning, facilitering ol. Det kunne også være at tilbyde engelskundervisning.

Glæd dig til

  • Meningsfyldte projekter
  • Samarbejde med unge ildsjæle
  • At sætte dit præg på opgaverne og organisationen

Det praktiske

Hvor skal du bo og arbejde?: Arbejdsstedet er YMCA Camerouns kontor i Yaoundé, som er hovedstaden i Cameroun. YMCA Cameroun hjælper dig med at finde en værtsfamilie eller en lejlighed.

Praktikperioden: Efterårssemestret 2019. Opholdet kan vare mellem 3-6 måneder.

Vi forventer af dig:

  • at du er initiativrig og har lyst til at være med til at forme dit eget ophold
  • at du er åben og nysgerrig og ikke er bange for at springe ud i noget nyt
  • at du er i gang med en relevant uddannelse og/eller har erfaringer med projektudvikling eller kommunikation.
  • at du kan identificere dig med KFUM og KFUK’s grundlag (se mere på www.kfum-kfuk.dk/menu/om-kfum-og-kfuk/)
  • at du har lyst til at indgå positivt i en camerounsk foreningssammenhæng, hvor kirke og kristendom er en vigtig del af hverdagen.
  • at du kan begå dig på engelsk både mundtligt og skriftligt.
  • at du kan begå dig på fransk eller har lyst til at lære det.

Pris: Det koster 3900 kr. at rejse ud som praktikant gennem  KFUM og KFUK til Cameroun. Dette beløb dækker bl.a. forberedelsesweekenden og hjemkomstdagen samt din forsikring, da du vil være forsikret gennem vores rejseforsikring. Udgifter under dit ophold som flybilletter, kost, logi og andre aktiviteter skal du selv finansiere. Derudover skal du være medlem af KFUM og KFUK, hvilket koster 75 kr. det første år.

Bliv klogere på livet som praktikant i Cameroun

Læs om tidligere rejseoplevelser:

Maria Ellekrog, tidligere praktikant hos YMCA Cameroun

Anna Gundersen, tidligere praktikant hos YMCA Cameroun

Læs mere om destinationen: https://rejsud.kfum-kfuk.dk/land/cameroun/

Er du klar til at blive praktikant hos YMCA i Cameroun?

Skriv en kort ansøgning på engelsk og send den sammen med til CV til udveksling@kfum-kfuk.dk. Der er deadline for ansøgning d. 15. marts 2019, men vi læser ansøgninger løbende, og vi er klar på lave en aftale, hvis det rette match er der - så kontakt os endelig!

Vil du høre mere, eller har du spørgsmål om praktikken, så kontakt udvekslingskonsulent, Ina Nybo-Andreasen, mail: ina@kfum-kfuk.dk eller telefon  +45 21 44 41 65

Vi glæder os til at høre fra dig!

Sådan bliver du klædt på til rejsen: Hvis du bliver vores næste praktikant, forventes det, at du er med på forberedelseskursus i Aarhus den 25. august 2019

Håndtering af persondata

KFUM og KFUK i Danmark behandler en række personoplysninger om dig, når du videregiver disse til os i forbindelse med din ansøgning som frivillig/praktikant i et af KFUM og KFUKs samarbejdslande. Oplysningerne deles kun med personer involveret i ansættelsesforløbet i KFUM og KFUK og i modtagerlandet.

De oplysninger du afgiver i forbindelse med din ansøgning vil blive gemt indtil den udvalgte frivilliges afrejse. Dette gøres i tilfælde af, at der skal findes en afløser.

Enkelte kontaktoplysninger gemmes også efter endt ophold til brug i forbindelse med opfølgning.

 

Ansøgning

Send din ansøgning senest fredag d. 15. marts 2019 til: