Søg
efterskoler_rejsesamarbejder.JPG

Engageret rejseleder søges til efterskolerejser til Sydafrika

Som frivillig rejseleder arbejder du tæt sammen med en anden frivillig og en efterskole om at bringe lokale partnere og globale problematikker ind i undervisningen og tæt de unge under en studierejse.

Hvad er opgaven?

KFUM og KFUK i Danmark samarbejder med efterskoler om at lave meningsfulde rejser, der giver udsyn i verden og sætter aftryk på efterskoleelever. For os er det vigtigt, at unge får mulighed for at opleve, at verden hænger sammen - og at de har ansvar og handlemuligheder i den.


Som frivillig rejseleder er du med til at vise, hvordan man kan engagere sig og give sine oplevelser videre til andre. Du arbejder tæt sammen med en anden frivillig og en konkret efterskole om at bringe lokale partnere og globale problematikker ind i undervisningen og tæt på de unge under en studierejse.

Læs evt. mere om efterskoler på rejse med KFUM og KFUK 

 

Arbejdsbeskrivelse:

Som rejseleder deltager du i planlægningen og gennemførsel af efterskolerejsen sammen med en anden frivillig rejseleder, en efterskole og vores internationale partnere i YMCA og YWCA.
Opgaven begynder typisk med et indledende møde med efterskolen i efteråret ‘19. Du bidrager 1-2 gange i undervisningen på efterskolen og i den praktiske planlægning af rejsen. På den første efterskolerejse deltager du sammen med en erfaren rejseleder.

 

Om vores partner i Pietermaritzburg:

I Pietermaritzburg ligger en lille lokalforening der hedder YMCA Pietermaritzburg. De har mange forskellige programmer, et af de programmer der fylder mest på stedet hedder Y-justice som handler om at YMCA tager en masse gadebørn ind og giver dem mad, spiller måske fodbold og mulighed for bad. Målet med programmet er at de hjemløse har et helle fra hverdagen, og at de på sigt kan bruge YMCA til at komme på afvænning, og måske tilbage til en fungerende hverdag.

YMCA Pietermaritzburg ligger lidt uden for centrum af byen, der er hegn rundt om ejendommen, hvilket gør stedet oplagt til at få en efterskole på besøg. Derudover har de et hostel, så der er rig mulighed for overnatning.

Samarbejdet mellem efterskoler og YMCA Pietermaritzburg har, indtil videre, været i gang i tre år. Derudover har KFUM og KFUK haft en del frivillige volontører nede på stedet, så det er ikke første gang stedet stifter bekendtskab med Danmark.

 

Projektperiode:

Projektet løber i fra december 2019. Arbejdsmængden vil variere meget, men gennemsnitligt være på 8-10 timer om måneden - under rejser dog markant flere timer.

Vi forventer, at du er fleksibel i forhold til rejser og besøg på efterskolen. Rejsen vil ligge i påskeferien 2020.

 

Kompetencer:

- Du har rejseerfaring og kan lide at forstå andre kulturer. Det er en fordel, at du er nysgerrig på dig selv og andre.

- Du har erfaring med og synes det er sjovt at være sammen med unge i efterskolealderen

- Du har noget på hjerte, du vil give videre

- Du er fleksibel, god til at samarbejde og mellem 20-30 år.

- Du kan se dig selv i KFUM og KFUKs formål og vision 

 

Ansøgningsfrist:

Send en kort ansøgning, hvor du fortæller om, hvorfor du har lyst til at være rejseleder for efterskoleelever senest d. 15/12. Send ansøgningen til: globaleefterskoler@kfum-kfuk.dk

Kontakt: Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Morten, rejseleder på 52377512, eller sende en mail til globaleefterskoler@kfum-kfuk.dk

Ca. antal timer:
8-10 timer om måneden
Kompetencer:
- Du har rejseerfaring og kan lide at forstå andre kulturer. Det er en fordel, at du er nysgerrig på dig selv og andre. - Du har erfaring med og synes det er sjovt at være sammen med unge i efterskolealderen - Du har noget på hjerte, du vil give videre - Du er fleksibel, god til at samarbejde og mellem 20-30 år. - Du kan se dig selv i KFUM og KFUKs formål og vision

Ansøgning

Send din ansøgning senest søndag d. 15. december 2019 til: