Søg
35097068776_27cf113790_o.jpg

Bliv praktikant i Durban, Sydafrika

Vær med til at formidle de gode historier som praktikant i Durban, Sydafrika.

KFUM & KFUK Danmark søger én praktikant til foråret 2019 med flair for kommunikation til vores partner Sydafrika, Durban. Et ophold ved YMCA Sydafrika er for dig som brænder for at formidle de gode udviklingsprojekter historie, og som samtidig evner at være kreativ og fantasifuld i formidlingen.

At være praktikant ved YMCA Sydafrika er en videreførelse af et stående samarbejde, hvor fem danske unge allerede har været af sted. De to landsorganisationer - KFUM og KFUK i Danmark og YMCA i Sydafrika - har et godt samarbejde, der kun bliver styrket af de engagerede praktikanter. Du vil få lov at opleve verdens største børne- og ungdomsorganisation, YMCA, på nært hold, der står sammen om vores motto ‘Empowering young people’.

Hvad skal jeg lave?

I dit arbejde som praktikant for YMCA Sydafrika vil du først og fremmest have fokus på IT, kommunikation og PR. Landskontoret, som er placeret i byen Durban, har brug for kreative hænder til hjælp med artikler, grafisk design m.m. Landskontoret har en række udviklingsprojekter som blandt andet fokuser på unges rettigheder, sundhed og uddannelse.
Læs mere her: https://www.saymca.org.za/programmes

Dit arbejde vil består i, at formidle historier fra disse projekter. Arbejdet giver mulighed rig for at lege med brugen af medier og udforske dens betydning for organisationens arbejde.

Du vil også få mulighed for at udvikle organisationens aktiviteter og styrke samarbejdet med KFUM og KFUK i Danmark. Organisationen faciliterer flere aktiviteter for børn og unge lige fra ledertræning til korsang. Nogle aktiviteter er godt funderet, imens andre projekter har brug for en hjælpende hånd til at få grobund for fremtiden. Her vil en del af dit arbejde bestå i at formidle de gode historier, som er vigtig i henhold til at sikre fundarisering.

Hvad forventer I af mig?

  • At du er initiativrig og har lyst til at være med til at forme dit eget ophold.

  • At du er åben og nysgerrig og ikke er bange for at springe ud i noget nyt

  • At du har en vis rejseerfaring

  • At du enten er i gang med en relevant uddannelse eller har erfaringer andre steder fra med kommunikationsarbejde, men at praktikken sker som en del af din uddannelse.

  • At du er medlem af KFUM og KFUK i Danmark eller melder dig ind, inden du rejser, og at du kan identificere dig med vores grundlag (se mere på kfum-kfuk.dk/menu/om-kfum-og-kfuk/).

  • At du har lyst til at indgå positivt i en sydafrikansk foreningssammenhæng, hvor kirke og kristendom er en vigtig del.

  • At du kan begå dig på engelsk både mundtligt og skriftligt.

Hvor skal jeg bo?

Du kommer til at bo tæt på din praktikplads i Durban. Boligen finder vi i samarbejder med praktikstedet, som har gode boligløsninger. Huslejen kan variere, afhængig af løsningen, men den vil være på ca. 2.500 kr. i måneden

Hvad koster det?

Du står selv for at finansiere alle udgifter i forbindelse med dit ophold. Du er dog dækket af KFUM & KFUK rejseforsikring under opholdet. For at fastholde og udvikle kvaliteten og stabiliteten i de ophold vi tilbyder, er der en brugerbetaling på 3.500 kr. Disse penge går bl.a. til støtte til partnerorganisationen og sikre, at du som praktikant både før, under og efter dit ophold har en kontaktperson til rådighed i Danmark.

Hvad er KFUM & KFUK Danmark?

KFUM & KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der tilbyder børn og unge aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem YMCA & YWCA. I KFUM & KFUK sætter vi pris på dialog og rummerlighed. Det er derfor en fordel, hvis du som praktikant er nysgerrig på kultur og religion, da disse vil være en integreret del af praktikken.

Læs mere her:https://www.kfum-kfuk.dk/om/

Hvad er det næste skridt?

Ansøgningen skal skrives på engelsk og sendes via "Ansøg nu" knappen nedenfor.
Vi læser ansøgninger løbende og er klar på at lave en aftale, så kontakt os endelig.
Vil du høre mere og har spørgsmål, så kontakt udvekslingskonsulent, Ina Andreasen, på mail: ia@kfum-kfuk.dk eller telefon 21444165.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Ansøgning

Send din ansøgning senest mandag d. 19. november 2018 til: